Hlavní obsah

Bayern porazil v bundeslize "oblíbený" Freiburg podesáté za sebou

MNICHOV

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v předehrávce 10. kola německé ligy 4:2 Freiburg a díky lepšímu skóre ho vystřídali na sedmém místě tabulky. Před zápasem figurovali obhájci titulu až na jedenácté příčce, ale souboj s oblíbeným soupeřem jim přinesl čtvrté vítězství v sezoně. Nad Freiburgem vyhrál bavorský velkoklub v domácí soutěži podesáté za sebou.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Mario Gomez (vpravo) a Danijel Pranjič z Bayernu Mnichov se radují z branky.

Článek

Skóre zápasu otevřel v závěru prvního poločasu obránce Demichelis, jenž těsně před utkáním nahradil v sestavě německého reprezentanta Badstubera, který se zranil při rozcvičování. Na 2:0 zvýšil Gomez, který je s čtyřmi góly nejlepším střelcem Bayernu v tomto ligovém ročníku. Brzy nato ale snížil střídající Reisinger při svém prvním kontaktu s míčem.

Kouče Louise van Gaala pak uklidnili dalšími brankami Timoščuk a Kroos, Freiburgu pomohl zmírnit porážku vlastním gólem Braafheid, jenž v závěru vystřídal Müllera. Velký podíl na vítězství Bayernu měl Pranjič, který přihrál na tři branky.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:
Bayern Mnichov - Freiburg 4:2 (39. Demichelis, 61. Gomez, 72. Timoščuk, 80. Kroos - 64. Reisinger, 87. vlastní Braafheid).

Reklama

Související témata: