Hlavní obsah

Hamburk s Drobným v brance podlehl poslednímu Kolínu nad Rýnem

BERLÍN

Český fotbalový brankář Jaroslav Drobný ve své bundesligové premiéře v základní sestavě Hamburku třikrát inkasoval na hřišti Kolína nad Rýnem. O všechny branky v jeho síti se v utkání plném zvratů postaral útočník slovinský útočník Milivoje Novakovič, který rozhodl o výhře domácího týmu 3:2. Kolín se díky druhému vítězství v sezoně odpoutal z posledního místa, kam se propadl Mönchengladbach.

Foto: Axel Heimken, ČTK/AP

Český brankář Jaroslav Drobný v dresu Hamburku

Článek

Nový trenér domácích Frank Schaefer, který po porážce 1:2 v předchozím devátém kole s Hannoverem nahradil Zvonimira Solda, si díky utkání vysloužil důvěru klubového vedení a u týmu zůstane nastálo. Jeho ligová premiéra byla ovšem divoká. V Kolíně se hned dvakrát zvrátilo skóre.

O první branku zápasu se postaral Novakovič v 11. minutě, ani ne o čtvrt hodiny později ale vedl Hamburk 2:1. Ještě v první půlhodině však Novakovič vyrovnal a o vítězství rozhodl svým třetím gólem šest minut před koncem zápasu. Dosud se přitom v šesti startech trefil pouze jednou.

Kaiserslautern přehrál v souboji týmů ze spodní části tabulky Mönchengladbach díky skvělému závěru 3:0. Za vítězný tým nastoupili v základní sestavě čeští záložníci Jiří Bílek a Jan Morávek, který se do statistik zapsal žlutou kartou.

Dvě branky vstřelil Gekas

Frankfurt prodloužil svou úspěšnou sérii na pět zápasů bez prohry. Na hřišti hamburského St. Pauli zvítězil 3:1. Téměř celý druhý poločas trvající přesilovku po vyloučení Asamoaha využili v závěru brankami Caio a Gekas. Právě řecký útočník Gekas díky své osmému a devátému zásahu v sezoně předstihl v čele tabulky střelců Cissého z Freiburgu.

Fotbalisté Brém se v případě vítězství nad Norimberkem mohli dostat na třetí místo a už ve čtvrté minutě je k tomu nasměroval Almeida. O body a posun v tabulce ale Werder připravila zaváhání před i po odchodu do šatny, po kterých Norimberk zápas otočil. Brémy vyrovnat nedokázaly, po další inkasované brance jen v závěru kosmeticky upravily výsledek na 2:3. Norimberk díky vítězství přeskočil svého soupeře v tabulce a je devátý.

Leverkusen s obráncem Michalem Kadlecem v základní sestavě zvítězil na hřišti Schalke 1:0 a dostal se na třetí příčku. Utkání rozhodl v 65. minutě po výstavním vysunutí za obranu střídající Sam. Domácí gelserkirchenský tým, který v létě draze posílili střelci Raúl a Huntelaar, dokázal v úvodních deseti kolech jen jednou zvítězit. Navíc má s deseti vstřelenými brankami nejméně produktivní útok v lize.

Do sestupové zóny se opět propadl Stuttgart po prohře 0:2 ve Wolfsburgu.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:
Brémy - Norimberk 2:3 (5. Almeida, 90. Pizarro - 45. a 73. Gundogan, 47. Ekici), Kaiserslautern - Mönchengladbach 3:0 (72. Tiffert, 83. Nemec, 88. Lakič), Kolín nad Rýnem - Hamburk 3:2 (11., 29. a 84. Novakovič - 15. Petrič, 24. Son Hung-Min), St. Pauli - Frankfurt 1:3 (5. Zambrano - 42. z pen. a 70. Gekas, 90. Caio), Wolfsburg - Stuttgart 2:0 (6. Kjaer, 76. Džeko), Schalke - Leverkusen 0:1 (65. Sam).

Reklama

Související témata: