Hlavní obsah

Zůstalo nás jako do mariáše, řekl Kadlec po výhře nad Schalke

Český reprezentační obránce Michal Kadlec pomohl Leverkusenu vybojovat ve šlágru 10. kola bundesligy vítězství na hřišti Schalke 04 1:0. Uhlídal i slavného španělského útočníka Raúla, i když více starostí mu prý nadělal Jefferson Farfán. Leverkusen si upevnil místo v elitní čtyřce bundesligy a začíná pošilhávat po účasti v Lize mistrů.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Obránce Leverkusenu Michal Kadlec pomohl vybojovat Leverkusenu výhru nad Schalke

Článek

Výhra na hřišti Schalke, to se určitě v Německu hodně cení?

To v každém případě. Ale Leverkusenu se v Gelsenkirchenu daří. Když jsem tu hrál poprvé, zvítězili jsme 2:0, v minulé sezóně jsem byl zraněný a kluci na Schalke uhráli bod, letos jsme zase vyhráli.

Co pro Bayer tyto tři body znamenají?

Především jsme si upevnili třetí příčku v tabulce a držíme se v na dosah čela tabulky, což je také náš cíl pro tuto sezónu. V Leverkusenu by už rádi zase viděli Ligu mistrů, kam jdou přímo první dva týmy soutěže a třetí má místo v předkole.

Zahrál jste si na Raúla, který v létě přestoupil do Schalke z Realu Madrid?

Pár soubojů jsme svedli, ale on se v průběhu utkání stáhl víc do středu pole, takže jsem se častěji utkával s Farfánem. Oba to jsou vynikající fotbalisté, o to cennější pro nás bylo vítězství bez inkasovaného gólu.

Tlačili vás domácí, nebo byl zápas vyrovnaný?

V první půli bylo utkání vyrovnané, na každé straně tak dvě velké šance. Po změně stran nám začaly ubývat síly. Projevilo se, že domácí hráli Německý pohár v úterý a my až ve středu, navíc jsme v Mönchengladbachu odehráli i prodloužení. Do soboty měli na regeneraci o den víc, proto jsme ve druhé půli už mleli z posledního, ale povedl se nám jeden ze dvou brejků.

Hrajete pravidelně, takže jste jistě spokojený.

Spokojenost hráče se vždycky odvíjí od jeho zdraví a toho, jestli hraje pravidelně. Nemám důvod si stěžovat. Naopak jsem vytížený až dost. Máme hodně zraněných, ze základní sestavy nás zbylo tak do mariáše. Dokonce už s námi jezdí borci z amatérského týmu. Hrajeme teď středa, neděle, k tomu reprezentace, takže zápasů je hodně. Další zápas nás čeká až ve čtvrtek v Evropské lize proti Soluni, trenér nám dal v pondělí volno.

Vy byste si raději odpočinul na lavičce?

To zase ne, protože když nehraji, tak jsem naštvaný. Kdybychom byli kompletní, trenér by určitě trochu protočil sestavu, takhle nemá možnost. Raději jedu na doraz, než sedím na lavici. Vždycky to je s rizikem, že zaskakující hráč se chytí a odpočinek se nechtěně prodlouží.

Co říkáte zamotané situaci v bundeslize?

Nechytnete začátek a už se vezete. Bayern, stejně jako Stuttgart, Schalke nebo i Mönchengladbach se ale určitě dostanou v průběhu soutěže výš. Bude to hodně zajímavé, protože kandidáti na sestup, jako jsou Kaiserslautern, Hannover nebo Kolín, udělali dost bodů.

Podaří se vám už ve čtvrtek postoupit v Evropské lize?

Když vyhrajeme, mělo by to být prakticky jasné. Hlavně se těším na odvetu s Atlétikem Madrid. Zase si popovídáme s Tomášem Ujfalušim a doufám, že spolu i postoupíme. Samozřejmě bych to přál také Spartě a bral bych ji v další fázi jako soupeře.

Reklama

Související témata: