Hlavní obsah

Bayern Mnichov chystá k výročí klubu třicetikilovou kroniku za 74 tisíc korun

MNICHOV

Nová kronika fotbalového Bayernu Mnichov odráží bohatou historii německého velkoklubu už na první pohled. Obří kniha s názvem "Čtyři hvězdy - 111 let" váží 30 kilogramů, je 70 centimetru vysoká a 50 centimetrů široká. Publikaci, která vyjde v omezeném počtu 4111 exemplářů, si zřejmě pořídí jen opravdoví fanoušci, neboť stojí 2999 eur (téměř 74.000 korun).

Foto: archiv

Výtisk číslo jedna dostane čestný prezident klubu Franz Beckenbauer

Článek

Vydání kroniky je připraveno na příští rok, kdy Bayern oslaví 111 let své existence. Kniha má desky z březového dřeva, měděné kování a kožený hřbet. Na 552 stránkách mapuje historii klubu od založení 27. února 1900 přes čtyři triumfy v Lize mistrů až do konce letošní sezóny.

"Něco podobného už v minulosti udělal Manchester United, takže jsme se trochu inspirovali. V případě Manchesteru to mělo úspěch," citovala agentura SID ředitele klubu Karla-Heinze Rummeniggeho.

Výtisk číslo jedna dostane čestný prezident klubu a bývalý obránce Franz Beckenbauer. "Je to největší osobnost naší historie," řekl Rummenigge s tím, že hráči Bayernu už ale takové štěstí mít nebudou. "Kroniku dostanou jen v případě, že vyhrají Ligu mistrů. Jinak si ji musejí koupit jako všichni ostatní," dodal.

Reklama

Související témata: