Hlavní obsah

Leverkusen porazil St. Pauli a bodově se dotáhl na druhou Mohuč

BERLÍN

Fotbalisté Leverkusenu zvítězili ve 12. kole německé ligy nad St. Pauli 1:0. O skóre tak přeskočili na druhém místě Mohuč, která podlehla Hannoveru 0:1 a potřetí v řadě prohrála. Na vedoucí Dortmund ztrácejí oba týmy shodně sedm bodů. Stuttgartu nestačilo k vítězství nad Kaiserslauternem ani vedení 3:0, soupeř během druhého poločasu srovnal na 3:3.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Fotbalista Werderu Brémy Marko Marin bojuje o míč s Georgiosem Tzavellasem (vlevo) z Eintrachtu Frankfurt.

Článek

Leverkusen se nemohl na půdě hamburského soupeře dlouho prosadit. Gól se Bayeru podařilo vstřelit až v poslední desetiminutovce, kdy zápas rozhodl záložník Augusto. Krátce předtím hřiště opustil český reprezentační obránce Michal Kadlec, který si do statistik zapsal žlutou kartu.

Mohuč prohrála potřetí v řadě a na vstřelenou branku na domácím stadionu čeká od už 2. října. Ke skórování jí proti Hannoveru nepomohla ani dvaadvacet minut dlouhá přesilovka poté, co se nechal během devíti minut vykartovat hostující Cherundolo. Jediný přesný zásah utkání zaznamenal jeho spoluhráč Pinto parádní ranou krátce před půlí. Hannover se vzpamatoval po dvou čtyřgólových debaklech a postoupil na pátou příčku.

Stuttgart směřoval po výhře 6:0 z předchozího kola k dalšímu jasnému vítězství, když v 50. minutě zvyšoval Gentner už na 3:0. V dresu bundesligového nováčka z Kaiserslauternu však krátce nato naskočil útočník Micanski a po šesti minutách na hřišti snížil. Za dalších 20 minut už byl stav 3:3. Za Kaiserslautern hrál do 52. minuty Jan Morávek. Po remíze zůstávají oba týmy na čtrnáctém a patnáctém místě.

O branku menší náskok dohnali fotbalisté Schalke ve Wolfsburgu. "Vlky" poslal do dvoubrankového vedení bek Schäfer, jehož dva perfektní pasy zleva zužitkovali postupně Grafite a Džeko. Ještě v první půli ale stačil snížit Edu. Srovnání přinesl kontroverzní gól kanonýra Huntelaara, který si před ním při zpracování viditelně pomohl rukou. Schalke i tak zůstává na šestnácté příčce a pokračuje v roli zklamání sezony.

V souboji dvou nejhorších týmů přehráli fotbalisté Mönchengladbachu Kolín nad Rýnem jednoznačně 4:0 a odsunuli ho na poslední místo tabulky.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:
Brémy - Frankfurt 0:0, Kaiserslautern - Stuttgart 3:3 (58. Micanski, 76. Iličevič, 78. Abel - 19. Boka, 32. Cacau, 50. Gentner z pen.), Kolín nad Rýnem - Mönchengladbach 0:4 (51. a 90. Bobadilla, 70. Bradley, 82. De Camargo), St. Pauli - Leverkusen 0:1 (81. Augusto), Wolfsburg - Schalke 2:2 (11. Grafite, 33. Džeko - 39. Edu, 75. Huntelaar), Mohuč - Hannover 0:1 (44. Pinto).

Reklama

Související témata: