Hlavní obsah

Kaiserslautern deklasoval v lize Schalke, trefil se i Morávek

BERLÍN

Záložník Kaiserslauternu Jan Morávek pomohl v německé lize brankou k vysoké výhře 5:0 nad Schalke, právě z něhož v týmu nováčka soutěže hostuje. Jednadvacetiletý fotbalista pečetil skóre svou druhou ligovou brankou v sezoně dvě minuty před koncem.

Foto: Michael Kienzler, ČTK/AP

Jan Morávek oslavuje svůj gól.

Článek

Svěřenci trenéra Felixe Magatha tak nechali zapomenout na domácí vítězství 4:0 nad Brémami a 3:0 nad Lyonem v Lize mistrů, po kterém dokonce postoupili do vyřazovací části soutěže. V lize zůstává Schalke na patnácté pozici pouze s dvoubodovým náskokem na sestupové příčky.

Dortmund nezačal na svém stadionu dobře a od 33. minuty prohrával po Reusově trefě. Brankou do šatny však vyrovnal srbský obránce Neven Subotič a v druhém poločase už svěřenci Jürgena Kloppa nedali soupeři šanci. Šest minut po přestávce otočil zápas japonský objev sezony Šinži Kagawa a po něm zvýraznili vedení útočníci Kevin Grosskreutz a Lucas Barrios. Vestfálské mužstvo zvítězilo v domácí soutěži podvanácté ze čtrnácti utkání a bodově naprázdno vyšlo jen v úvodním kole.

Mistrovský Bayern Mnichov porazil Frankfurt 4:1, na svém stadionu vyhrál v bundeslize počtvrté za sebou a vyhoupl se na páté místo. Domácí utkání rozhodli až ve druhém poločase díky brankám Thomase Müllera, Maria Gómeze a druhého zásahu Anatolije Timoščuka. Útočník Gómez skóroval ve všech posledních sedmi soutěžních utkáních a zaznamenal v nich celkem jedenáct branek. V dresu hostů odehrál poslední půlhodinu útočník Martin Fenin, ale jeho povedená střela brankou neskončila.

Po dvou zápasech v domácí soutěži znovu bodoval sedmý Hamburk, který porazil oslabený Stuttgart na svém stadionu 4:2. V záloze HSV odehrál 90 minut David Jarolím, brankář Jaroslav Drobný musel uvolnit místo uzdravené jedničce Franku Rostovi. Třetí místo uhájil Leverkusen i přes remízu 2:2 v Hoffenheimu. Pouze na lavičce hostujícího Bayeru zůstal Michal Kadlec.

Německá fotbalová liga - 14. kolo:
Bayern Mnichov - Frankfurt 4:1 (29. a 88 Timoščuk, 59. Müller, 61. Gómez - 33. Gekas), Hamburk - Stuttgart 4:2 (3. Trochowski, 29. Pitroipa, 36. Petrič, 60. Van Nistelrooij - 9. Marica, 46. Gentner), Hannover - Freiburg 3:0 (14. Schlaudraff, 73. Konan, 89. Hanke), Hoffenheim - Leverkusen 2:2 (39. Ibiševič, 90.+4 Sigurdsson z pen. - 8. Sam, 10. Vidal z pen.), Kaiserslautern - Schalke 5:0 (8. a 56. Lakič, 39. Amedick, 76. Iličevič z pen., 88. Morávek), Dortmund - Mönchengladbach 4:1 (45.+1 Subotič, 52. Kagawa, 76. Grosskreutz, 88. Barrios - 33. Reus).

Reklama

Související témata: