Hlavní obsah

Kouč Schalke poslal po debaklu tři fotbalisty do béčka

GELSENKIRCHEN

Tři fotbalisté Schalke 04 odnesli sobotní pětibrankový debakl na hřišti Kaiserslauternu přesunutím do B-týmu, kde zůstanou až do konce roku. Trenér Felix Magath tak potrestal záložníky Jermaina Jonese, Alexandra Baumjohanna a obránce Hanse Sarpeie. Nelíbil se mu totiž jejich přístup.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Zklamaný fotbalista Schalke 04 Rafinha po debaklu v Kaiserslauternu .

Článek

"Jermaine (Jones) na mě v zápasech nezapůsobil svojí kondicí. Další dva mě nepotěšili při trénincích," citoval ve středu deník Bild Magatha, který je známý svou přísností.

Největší porážka za posledních 18 let 

Pětibrankový výprask v Kaiserslauternu, největší porážka Schalke za posledních 18 let, kouče hodně rozlítil. Po něm Magath oznámil, že hráčům zkrátí zimní dovolenou v prosinci na pouhé čtyři dny.

Magath hráče nešetřil ani na úterním tréninku. Přestože teplota v Gelsenkirchenu byla pod nulou a tréninkové hřiště pokrýval sníh, nakázal trenér fotbalistům, aby v šatně nechali ležet tepláky a na přípravu vyběhli jen v trenýrkách. Podle výrazů některých hráčů na fotografiích bylo znát, že jim Magathovy nápady zřejmě nejsou příliš po chuti.

Hráče Schalke mají možná nezvyklé metody vyburcovat před důležitým víkendovým zápasem s Bayernem Mnichov. Schalke, které v létě posílili hvězdní útočníci Raúl s Huntelaarem, si už nesmí dovolit klopýtat. V bundeslize je tým až patnáctý, jen dva body nad sestupovou hranou.

Reklama

Související témata: