Hlavní obsah

Schweinsteiger odolá vábení Realu i Chelsea, zůstane v Bayernu

MNICHOV

I když by německého fotbalistu Bastiana Schweinsteigera chtěly získat Real Madrid, Manchester United, Chelsea i Inter Milán, šestadvacetiletý záložník zůstane podle všeho věrný Bayernu Mnichov. Podle listu Bild by měl do Vánoc podepsat s německým mistrem novou smlouvu do roku 2016. Současný kontrakt by Schweinsteigerovi vypršel v létě 2012.

Článek

Zástupci Bayernu se zatím k jednání o nové smlouvě s německým reprezentantem nechtějí oficiálně vyjádřit. "Bastian je tu spokojený a má k trenérovi Louis van Gaalovi mimořádný vztah, protože pod jeho vedením udělal krok mezi absolutní hráčskou elitu," řekl pouze sportovní ředitel klubu Christian Nerlinger.

V Bayernu nedávno prodloužil smlouvu další bronzový medailista z posledních dvou světových šampionátů Philipp Lahm, který si podle Bildu nově vydělá zhruba devět miliónů eur ročně. Schweinsteiger by se měl díky novému kontraktu dostat na podobnou úroveň.

Schweinsteiger hraje za Bayern od začátku své profesionální kariéry. S klubem získal pět mistrovských titulů a letos si zahrál i finále Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: