Hlavní obsah

Dortmund prohrál ve Frankfurtu a nepřekonal rekord Bayernu

BERLÍN

Fotbalisté vedoucího Dortmundu prohráli v posledním podzimním kole německé ligy ve Frankfurtu 0:1 a poprvé od úvodního kola v domácí soutěži nebodovali a neskórovali. Vestfálské mužstvo, které všech předchozích osm venkovních utkání vyhrálo, přišlo o možnost vytvořit rekord v počtu bodů za podzimní část bundesligy. Ten udržel Bayern Mnichov se 44 body z ročníku 2005/2006.

Foto: Thomas Bohlen, Reuters

Smutní fotbalisté Borussie Dortmund Nuri Sahin a Mats Hummels

Článek

Dortmund měl sice ve Frankfurtu slibné šance, ale domácí zachránili brankář Ralf Fährmann a branková konstrukce. O těsném vítězství Eintrachtu tak rozhodl až tři minuty před koncem řecký kanonýr Theofanis Gekas, jemuž před brankou pustil míč střídající útočník Martin Fenin. Gekas se čtrnáctým ligovým gólem osamostatnil v čele tabulky střelců před Papissem Cissém z Freiburgu.

Návrat formy potvrdili hráči Schalke, kteří doma porazili Kolín díky Raúlově hattricku 3:0 a vyhráli pošesté z posledních sedmi soutěžních zápasů. Na svém stadionu navíc svěřenci Felixe Magatha zvítězili v lize počtvrté za sebou bez inkasované branky. Třiatřicetiletý španělský útočník Raúl González zaznamenal v dresu Schalke už druhý hattrick a v podzimní části vstřelil devět ligových a celkem jedenáct branek.

O nejrychlejší gól v sezoně se postaral Srdjan Lakič z Kaiserslauternu, který se v Brémách prosadil už ve 23. vteřině. Chorvatský útočník přidal v 52. minutě druhý zásah a rozhodl o výhře nováčka 2:1. V záloze hostů odehrál první poločas Jan Morávek. Brémy z posledních osmi ligových utkání vyhrály jen jednou.

Trápící se Wolfsburg doma remizoval s Hoffenheimem 2:2 a pošesté za sebou v soutěži uhrál pouze nerozhodný výsledek. "Vlci" sice prohrávali po prvním poločase o dvě branky, ale zásluhou Diega a Edina Džeka alespoň neprohráli.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:
Brémy - Kaiserslautern 1:2 (34. Hunt z pen. - 1. a 52. Lakič), Frankfurt - Dortmund 1:0 (87. Gekas), Norimberk - Hannover 3:1 (28. vlastní Cherundolo, 30. Wolf, 82. Schieber - 75. Sergio Pinto z pen.), Schalke - Kolín nad Rýnem 3:0 (30., 50. a 87. Raúl), Wolfsburg - Hoffenheim 2:2 (75. Diego, 90.+1 Džeko - 34. Luiz Gustavo, 40. Sigurdsson).

Reklama

Související témata: