Hlavní obsah

Bývalý fotbalista St. Pauli se přiznal ke kontaktům se sázkařskou mafií

BERLÍN

Bývalý fotbalista St. Pauli René Schnitzler se přiznal, že před dvěma lety během působení klubu v druhé německé lize dostal 100 tisíc eur, aby ovlivnil výsledky pěti zápasů. Pětadvacetiletý útočník v rozhovoru pro magazín Stern současně uvedl, že ani jedno utkání nakonec nezmanipuloval.

Foto: Archiv PRÁVO

DEFAULT TITLE

Článek

Peníze měl Schnitzler dostat od Nizozemce Paula R. Stejné jméno se objevuje i ve spisech německých úřadů vyšetřujících sázkařský gang, který měl ovlivňovat evropské fotbalové zápasy včetně utkání Ligy mistrů. Podle německých médií měl Schnitzler ovlivnit zápasy s Hansou Rostock, Duisburgem, Augsburgem a dva duely s Mohučí, nastoupil ale jen ke dvěma z nich.

Od osmnácti sázel každý den

Schnitzler také v rozhovoru přiznal, že byl na sázení závislý. "Od osmnácti let nebyl jediný den, kdy bych nesázel," prohlásil útočník, který ze St. Pauli odešel předloni a momentálně podle agentury SID hraje v nižších německých soutěžích.

Vedení bundesligového St. Pauli bylo Schnitzlerovým přiznáním zaskočeno. "Přestože nebyl žádný zápas zmanipulován, je to pro nás tvrdá facka," řekl mluvčí klubu Christian Bönig. "Je to velmi nepříjemné zjištění, že hráč, se kterým jsme probírali taktiku a klubové záležitosti, byl napojený na sázkařskou mafii," dodal. "Věděli jsme, že René má problémy, snažili jsme se mu pomoci, ale netušili jsme, že to je tak vážné," dodal.

Reklama

Související témata: