Hlavní obsah

Bayern přišel ve Wolfsburgu o výhru čtyři minuty před koncem

Fotbalisté Bayernu Mnichov zahájili jarní část německé ligy remízou 1:1 na půdě Wolfsburgu. Obhájci titulu tak klopýtli hned na začátku plánované stíhací jízdy za vedoucím Dortmundem. Bavorské mužstvo přišlo o výhru čtyři minuty před koncem, kdy vyrovnal Sascha Riether a zajistil "Vlkům" již sedmou remízu za sebou.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Fotbalisté Bayernu Mnichov se radují z branky.

Článek

Bayern poslal do vedení už v sedmé minutě Thomas Müller, od něhož se do branky šťastně odrazil nákop domácího brankáře Diega Benaglia. Hosté mohli náskok zdvojnásobit po dvaceti minutách hry z pokutového kopu, ale Philipp Lahm napálil pouze tyč. Podobně si vedl těsně před přestávkou Brazilec Grafite, jehož penaltu vyškrábl konečky prstů do břevna mnichovský gólman Thomas Kraft.

Ještě v průběhu prvního poločasu musela ze hřiště zraněná francouzská hvězda Bayernu Franck Ribéry, který má zřejmě natržené vazy v kotníku a hrozí, že bude týmu znovu dlouho chybět. Na hřišti ho nahradil uzdravený Nizozemec Arjen Robben a připsal si premiérový zápas v sezoně.

Vstup do druhé poloviny sezony se nepovedl druhé Mohuči, která prohrála ve Stuttgartu 0:1 a utrpěla třetí porážku z posledních čtyř bundesligových utkání. Domácí se zásluhou střídajícího Rakušana Martina Harnika dočkali výhry po šesti zápasech.

Hamburk zvítězil 1:0 na hřišti Schalke a ukončil jeho povedenou domácí sérii. Mužstvo z Gelsenkirchenu ve Veltins Aréně v předchozích pěti zápasech vyhrálo a neinkasovalo. Utkání rozhodl v 53. minutě útočník Ruud van Nistelrooij, který předvedl pověstný důraz před brankou.

Nizozemský útočník se přitom chystal podle německého tisku stávkovat kvůli tomu, že mu klub údajně zakázal návrat do Realu Madrid. V záloze hostů odehrál celé utkání David Jarolím, brankář Jaroslav Drobný zůstal na lavičce.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:
Brémy - Hoffenheim 2:1 (36. Pizarro, 90.+2 Frings - 87. Vukčevič), Norimberk - Mönchengladbach 0:1 (8. Neustädter), St. Pauli - Freiburg 2:2 (13. Ebbers, 68. Asamoah - 61. a 75. Cissé), Stuttgart - Mohuč 1:0 (79. Harnik), Wolfsburg - Bayern Mnichov 1:1 (86. Reither - 7. Müller), Schalke - Hamburk 0:1 (53. Van Nistelrooij).

Reklama

Související témata: