Hlavní obsah

Morávek: Náš hurá fotbal neměl proti Bayernu šanci

Jan Morávek vstřelil jediný gól Kaiserslauternu v utkání 19. kola bundesligy na trávníku Bayernu Mnichov. K zisku bodů to však jeho týmu nestačilo. Naopak, Kaiserslautern musel skousnout vysokou porážku 1:5. "Takový výprask jsme si opravdu nezasloužili," svěřil se Morávek.

Foto: Michael Kienzler, ČTK/AP

Jan Morávek oslavuje svůj gól.

Článek

Na podzim jste s Kaiserslauternem Bayern porazili, teď jste dostali v Allianz Areně pět gólů. To jste byli tak špatní?

Těžko se o tom mluví, protože takový výprask jsme si opravdu nezasloužili. V podstatě celý první poločas jsme hráli to, co jsme si řekli. Velmi disciplinovaně jsme bránili a domácím jsme toho až tak moc nedovolili. Sami jsme se dostali k několika slibným akcím. Jenže v poslední minutě první půle po našem rohovém kopu Bayern rychle rozehrál balón na Robbena, který je neskutečně rychlý. Pláchl všem a dal gól.

A další jste dostali hned na začátku druhého poločasu…

Bohužel, tentokrát se trefil Mario Gomez, který nám nakonec stihl dát hattrick.

Vám se ale povedlo v 62. minutě snížit. Jak ta gólová situace vypadala?

Po jedné z našich útočných akcí přilétl míč z pravé strany. Tymoščuk udělal neskutečnou chybu. Míč jen ztlumil před sebou. Byl jsem v tu chvíli těsně vedle něho, takže jsem balón bez problémů uklidil ke vzdálenější tyči. V tu chvíli jsme se nadechli a vypadalo to, že se vrátíme do hry.

Proč vás trenér po pár minutách vystřídal?

Nevím, asi chtěl oživit hru.

Ale dopadlo to přesně opačně…

To nebylo tím, že jsem odešel. Kluci se snažili o vyrovnání, vrhli se dopředu a bohužel úplně vypadli ze scénáře, který jsme si řekli. Zapomínali bránit. V poslední desetiminutovce nás Bayern krutě ztrestal třemi góly. To už jsme hráli hurá stylem, který neměl šanci na úspěch. A pak se mužstvo sesypalo.

O to víc jste teď spadli do boje o záchranu. Nebojíte se sestupu?

Pořád máme situaci ve svých rukou, není důvod se bát. Jet na Bayern s tím, že vyhrajeme na jeho trávníku, by bylo bláhové. Oni jdou výkonnostně nahoru. My jsme tam mohli získat nějaký plusový bod. Pro nás teď bude důležitý domácí zápas s Mohučí, které dochází dech. Toho bychom měli využít a zase si vylepšit pozici. Tabulka je vzadu hodně vyrovnaná.

Nemůže vás ale debakl z Mnichova srazit do kolen?

My jsme dostali pět gólů i v Dortmundu a otřepali jsme se. Věřím, že to zase zvládneme.

Myslíte, že Bayern zopakuje loňskou jarní spanilou jízdu a zaútočí ještě na titul?

Pochybuji. Dortmund už třináctibodový náskok nepustí. Bayern se soustředí na druhou příčku a přímý postup do Ligy mistrů.

Jak jste spokojený v Kaiserslauternu?

Opravdu hodně, vysloveně si užívám, že kopu pravidelně bundesligu. Hraji to, co mi vyhovuje, tedy za útočníky, rozděluju míče.

Vaši čeští spoluhráči Jiří Bílek ani Jan Šimůnek nehrají. Proč?

Jirka se rve o místo, ale přednost momentálně dostávají jiní. Honza je už několik týdnů na marodce. Nastoupil do přípravy, jenže zranění se mu vrátilo.

Reklama

Související témata: