Hlavní obsah

Dortmund vyhrál ve Wolfsburgu a dál dominuje německé lize

Fotbalisté Dortmundu vyhráli v německé lize na hřišti Wolfsburgu 3:0 a v čele tabulky mají jedenáctibodový náskok na druhý Leverkusen. Na třetí místo se vyhoupl mistrovský Bayern Mnichov, který otočil zápas v Brémách a zvítězil 3:1.

Foto: Ina Faabender, Reuters

Fotbalisté Dortmundu se radují z gólu do sítě Wolfsburgu. Borussia dál vládne Bundeslize.

Článek

Vestfálský lídr bundesligy napravil domácí remízu se Stuttgartem z minulého kola a podesáté z jedenácti utkání na hřištích soupeřů v této sezoně slavil vítězství.

Hosty poslal do vedení už ve druhé minutě paraguayský reprezentant Lucas Barrios, pět minut před přestávkou zdvojnásobil vedení turecký záložník Nuri Sahin. Definitivní pojistku pro Borussii přidal v 71. minutě obránce Mats Hummels.

Smutným hrdinou Brém se stal v zápase proti Bayernu Per Mertesacker, který se během půl hodiny trefil do obou branek. Dvě minuty po přestávce nejprve vysoký obránce poslal domácí Werder do vedení, po Robbenově vyrovnání však Mertesacker vlastním gólem otočil výsledek ve prospěch hostů. Čtvrtou výhru Bayernu z posledních pěti ligových utkání ještě čtyři minuty před koncem zvýraznil střídající útočník Miroslav Klose. Brémy se trápí, z posledních pěti zápasů čtyři prohrály.

Hamburk poprvé ztratil

První bodovou ztrátu a inkasované góly v novém roce zaznamenal Hamburk, který prohrál v Norimberku 0:2. Hosté, za které odehrál celé utkání záložník David Jarolím, dostali obě branky během jedenácti minut druhého poločasu. Jejich šance na bodový zisk ještě snížil Srb Gojko Kačar, jenž byl vyloučen krátce před druhým gólem.

Schalke nenavázalo na zlepšené výkony z konce minulého roku a i ve druhém domácím utkání v jarní části soutěže prohrálo 0:1. Všechny body si z Gelsenkirchenu tentokrát odvezl Hoffenheim, jemuž zajistil nejtěsnější vítězství už ve čtvrté minutě Ghaňan Isaac Vorsah. Díky němu hosté přerušili šestizápasovou bundesligovou sérii bez vítězství.

Německá fotbalová liga - 20. kolo:
Brémy - Bayern Mnichov 1:3 (47. Mertesacker - 65. Robben, 76. vlastní Mertesacker, 86. Klose), Norimberk - Hamburk 2:0 (59. Simons z pen., 70. Cohen), Schalke - Hoffenheim 0:1 (4. Vorsah), St. Pauli - Kolín nad Rýnem 3:0 (30. a 36. Takyi, 76. Bruns z pen.), Wolfsburg - Dortmund 0:3 (2. Barrios, 40. Sahin, 71. Hummels), Kaiserslautern - Mohuč 0:1 (23. Holtby).

Reklama

Související témata: