Hlavní obsah

Nizozemci odškodní Bayern za Robbenovo zranění přátelským zápasem

Nizozemská fotbalová reprezentace sehraje v příštím roce přátelský zápas s Bayernem Mnichov. Utkání bude pro německého šampiona kompenzací za vleklé zranění záložníka Arjena Robbena na loňském mistrovství světa v Jihoafrické republice, po kterém zmeškal celou podzimní sezonu. Zástupci Bayernu obviňovali z dlouhé Robbenovy pauzy vedení nizozemské reprezentace, které údajně fotbalistovo zranění podcenilo a nechalo ho hrát.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Španěl Puyol fauluje Robbena.

Článek

"Jsem rád, že je to celé u konce. Pro fotbalovou rodinu je dobře, že jsme nalezli uspokojivé řešení," uvedl prezident Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. Exhibiční duel se uskuteční 22. května 2012 v mnichovské Allianz Areně.

Robben měl v minulé sezoně lví podíl na triumfu Bayernu v německé lize a poháru a na účasti ve finále Ligy mistrů. Těsně před šampionátem v JAR si poranil stehenní sval, vynechal úvodní dva zápasy turnaje, ale pak pomohl Nizozemsku k cestě za stříbrnými medailemi. Po MS se ukázalo, že má ve stehenním svalu trhlinu. Za Bayern znovu nastoupil až v tomto roce.

Reklama

Související témata: