Hlavní obsah

Šimák zůstává v Mohuči, jiné angažmá nenašel

MOHUČ

Fotbalista Jan Šimák nakonec zůstává v bundesligové Mohuči, kde má smlouvu do léta. Dvaatřicetiletý záložník si během ledna snažil najít jiné angažmá, ale neúspěšně. Podle magazínu Kicker jednal Šimák s několika týmy z druhé německé ligy, ale s žádným se nedohodl na podmínkách.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

V tomto týdne se proto sešel s manažerem Mohuče Christianem Heidelem a oznámil mu, že chce dodržet smlouvu, kterou podepsal loni v lednu. Podle Kickeru se budou nyní Heidel s trenérem Thomasem Tuchelem a hráči radit, co s Šimákem, který byl na vlastní žádost uvolněn z celé zimní přípravy a s týmem netrénoval ani po začátku jarní části německé ligy až dosud.

Šimák v této sezoně oblékl dres Mohuče jen ve dvou utkáních v srpnu. Nejprve nastoupil v základní sestavě v prvním kole Německého poháru, v úvodním kole bundesligy proti svému předchozímu klubu VfB Stuttgartu přišel do hry až v 89. minutě.

Větší starosti než se Šimákem mají v Mohuči kvůli zranění útočníka Adama Szalaie. Maďarský reprezentant má po srážce s brankářem Kaiserslauternu Tobiasem Sippelem přetržené zkřížené vazy v koleni a svému týmu v překvapivém tažení letošní bundesligou už nepomůže. Mohuč byla po podzimu v tabulce druhá, nyní jí patří čtvrté místo.

Reklama

Související témata: