Hlavní obsah

Van Gaal si před hráči Bayernu stáhl kalhoty. Ale nic jsem neviděl, řekl Toni

I netradičním způsobem si prý získává respekt trenér fotbalistů Bayernu Mnichov Louis van Gaal. Podle bývalého útočníka německého velkoklubu Luky Toniho se nizozemský kouč jednou před celým mužstvem obnažil, aby ukázal, že je chlap.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Trenér Bayernu Mnichov Louis Van Gaal (vlevo) má občas svérázné metody koučinku.

Článek

"Chtěl dát jasně najevo, že může vystřídat každého hráče, ať je to kdokoli, protože je to trenér, co má koule. A aby nám to předvedl, stáhnul si kalhoty," uvedl Toni v rozhovoru pro list Bild.

"Něco takového jsem nikdy nezažil, bylo to šílené. Ale nic moc jsem neviděl, protože jsem nebyl v první řadě," řekl italský kanonýr, který nyní hraje za Juventus.

Mistr světa z roku 2006 právě kvůli sporům se svérázným Van Gaalem v Bayernu předčasně skončil. Podle tehdejšího kapitána mnichovského celku Marka van Bommela upadl Toni u trenéra v nemilost, když hned po Van Gaalově příchodu do klubu usnul na týmové poradě.

Toni, jenž se ve své první sezoně v Bayernu v roce 2008 stal králem budensligových střelců, pak vypadl ze sestavy a po hostování v AS Řím se loni v létě vrátil do Itálie natrvalo.

Reklama

Související témata: