Hlavní obsah

Neuvěřitelně dobrý zápas, řekl Flick o duelu Dortmundu s Bayernem

Dortmund

Trenér fotbalistů Bayernu Mnichov Hans-Dieter Flick byl ze sobotního šlágru 7. kola německé ligy s Dortmundem nadšený. Podle něj předvedla obě mužstva skvělý výkon. Díky výhře 3:2 se Bayern posunul do čela tabulky.

Foto: Martin Meissner, Reuters

Trenér fotbalistů Bayernu Mnichov Hans-Dieter Flick

Článek

Oba celky šly do utkání se sérií čtyř ligových vítězství a na kontě měly po 15 bodech. Borussia se ujala vedení ve 45. minutě díky Marcu Reusovi. Ve čtvrté minutě nastavení první půle srovnal David Alaba. Po změně stran skórovali Robert Lewandowski, který nastoupil do 300. soutěžního duelu za Bayern, a Leroy Sané. Za domácí snížil Erling Haaland.

"Byl to neuvěřitelně dobrý zápas. Úžasná kvalita po celém hřišti, oba týmy měly skvělé šance. Byli jsme malinko odhodlanější a efektivnější před brankou. Vítězství bylo víc než zasloužené," citoval Flicka web Bayernu.

"Dortmund hrozil, když jsme chybovali. Musíme hrát trpělivěji. Pak nebude tolik situací, v nichž jsme zranitelní," uvedl kouč, jehož svěřenci vyhráli desátý soutěžní duel po sobě.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Jak Dortmund, tak Bayern podle trenéra Flicka předvedli v šlágru skvělý výkon

Podle brankáře Manuela Neuera si bavorský celek zasloužil výhru díky výkonu ve druhém dějství. "Od té doby jsme byli lepší. Měli jsme utkání čím dál víc pod kontrolou. Důležitý byl gól Davida Alaby, díky tomu jsme se o přestávce uklidnili. Druhá půle byla výborná," prohlásil kapitán Bayernu i německé reprezentace.

Vestfálský celek utrpěl druhou porážku v ligovém ročníku a je třetí. O bod před ním je Lipsko. "Chybělo nám štěstí a důraz před brankou. Neproměnili jsme velké šance, bylo to otevřené utkání. Bayern je velmi silný v útoku, ale vzadu je zranitelný. V takových top utkáních je tenká hranice mezi štěstím a smůlou," konstatoval stoper Borussie Mats Hummels.

Reklama