Hlavní obsah

Německý fotbalový talent ze Schalke musí zpátky do školy

Německý fotbalový talent Julian Draxler se musí vrátit do školy, kterou na popud trenéra Schalke 04 Felixe Magatha v sedmnácti letech opustil. Jeho krok se nesetkal s velkým pochopením, kritizovala ho spolková ministryně školství Annette Schavanová i sportovní ředitel německého fotbalového svazu a bývalý reprezentant Matthias Sammer.

Článek

Ministerstvo školství dnes oznámilo, že podle školského zákona je Draxler povinen chodit do školy do konce školního roku, v kterém dovrší plnoletost. Mladý záložník tak musí navštěvovat školu až do léta příštího roku, do lavic se vrátí v září. Na radu kouče Magatha opustil gymnázium, nyní by měl pokračovat ve vzdělávání ve škole, která stojí hned vedle stadionu Schalke 04. V minulosti ji navštěvovali i reprezentační brankář Manuel Neuer či současná hvězda Realu Madrid Mesut Özil.

Magath prohlásil, že Draxler má před sebou takovou fotbalovou kariéru, že mu za 15 či 20 let stejně bude případná maturita k ničemu. Hráčovi rodiče pak souhlasili s tím, že syn ukončí školu, což kritizoval svazový ředitel Sammer. "Podle mě je velikánská škoda, že školu přerušil. Nemám to Felixu Magathovi za zlé, ale je velmi velmi smutné, že v Německu nedokážeme tak výjimečnému fotbalistovi, jako je Julian, pomoct individuálně," řekl držitel Zlatého míče za rok 1996.

Reklama

Související témata: