Hlavní obsah

Hlouškův první gól v Německu Kaiserslauternu tři body nepřinesl

BERLÍN

Záložník Adam Hloušek vstřelil ve svém čtvrtém zápase za Kaiserslautern první bundesligovou branku. Gól českého fotbalisty však nováčkovi nejvyšší soutěže premiérové vítězství v novém kalendářním roce nepřinesl, proti Hamburku stačil jen k remíze 1:1. Ve šlágru 24. kola mistrovský Bayern Mnichov podlehl doma vedoucímu Dortmundu 1:3 a klesl na čtvrté místo v tabulce.

Foto: Reuters

Fotbalisté Dortmundu se radují z vítězství nad Bayernem Mnichov.

Článek

Dvaadvacetiletý Hloušek otevřel skóre zápasu v 18. minutě netradičně pravačkou po přihrávce za obranu z kopačky krajana Jana Morávka. Vedle obou českých mladíků, kteří si shodně připsali po žluté kartě, se v záloze Kaiserslauternu představil i Jiří Bílek. Na lavičce hostů strávili celých devadesát minut David Jarolím a brankář Jaroslav Drobný.

Oba se mohli radovat v 54. minutě, kdy Jansen vyrovnal. Kaiserslauternu stačila k posunu na 15. místo tabulky i remíza, zpátky do sestupového pásma ho mohou odsunout Brémy v neděli v dohrávaném utkání s Leverkusenem.

V Mnichově si v oboustranně ofenzivním utkání poradil Dortmund s Bayernem i podruhé v sezoně a zvýšil svůj náskok v čele tabulky na 13 bodů. Svěřenci trenéra Louise van Gaala přišli o sérii deseti soutěžních výher v Allianz Aréně, kde nezvítězili poprvé od loňského 25. září.

Vestfálský tým se ujal vedení už v 9. minutě. Po chybě Schweinsteigera ukořistil míč Grosskreutz a perfektním pasem připravil jistý gól pro Barriose.

Za sedm minut sice vyrovnal po rohu Gustavo, avšak prakticky z protiútoku vrátil technickou střelou z dálky hostům náskok Sahin. Za dalších několik okamžiků mohl být stav 2:2, ale rozhodčí Gomezovi chybně odmával ofsajd. Po změně stran skončila z řady šancí v síti už jen hlavička Hummelse, která stanovila konečný výsledek na 3:1.

Schalke utlo sérii Norimberku

Fotbalistům Schalke se doma podařilo utnout čtyřzápasovou vítěznou šňůru Norimberku. Bavorský tým se sice ujal vedení díky Hegelerovi, jedenáctou ligovou trefou ale vyrovnal po přestávce skóre Raúl. Domácí se na jaře střelecky trápí a v sedmi utkáních jarní části nedali více než jeden gól.

Podobný vývoj měl i duel v Hoffenheimu, kde vedla Mohuč díky Rakušanu Ivanschitzovi. V 83. minutě ale zaváhal brankář Müller a zbytečně vyrazil míč přímo před Alabu, který pohodlně vyrovnal. Za tři minuty ovšem dokázal odpovědět Soto a Mohuč si díky němu udržela pátou příčku zajišťující postup do pohárů.

K bezbrankovým výsledkům se dlouho schylovalo ve střetnutích mezi Kolínem nad Rýnem s Freiburgem a St. Pauli s Hannoverem. Shodně v předposlední minutě však rozhodli hannoverský Schulz a kolínský Podolski a zařídili svým týmům nejtěsnější vítězství.

Německá fotbalová liga - 24. kolo:
Hoffenheim - Mohuč 1:2 (83. Alaba - 23. Ivanschitz, 86. Soto), Kaiserslautern - Hamburk 1:1 (18. Hloušek - 54. Jansen), Kolín nad Rýnem - Freiburg 1:0 (89. Podolski), Schalke - Norimberk 1:1 (52. Raúl - 37. Hegeler), St. Pauli - Hannover 0:1 (89. Schulz), Bayern Mnichov - Dortmund 1:3 (16. Gustavo - 9. Barrios, 18. Sahin, 60. Hummels).

Reklama

Související témata: