Hlavní obsah

Bayern prohrál v Hannoveru a na vedoucí Dortmund už ztrácí 19 bodů

BERLÍN

Fotbalisté Bayernu Mnichov přišli o jednu z posledních šancí na obhajobu mistrovského titulu. V 25. kole německé ligy prohráli 1:3 v Hannoveru a na vedoucí Dortmund ztrácí devět utkání před koncem již propastných 19 bodů. Svěřenci trenéra Louise van Gaala utrpěli třetí soutěžní prohru za sebou a zůstali na čtvrté příčce.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Kouč Bayernu Louise Van Gaal na lavičce trpěl.

Článek

Hannover poslal do vedení v 16. minutě norský útočník Mohammed Abdellaoue a vedení zdvojnásobil šest minut po přestávce obránce Konstantin Rausch. Za čtyři minuty sice snížil Nizozemec Arjen Robben, ale domácí Portugalec Sérgio Pinto v 62. minutě třetím gólem definitivně rozhodl.

Mizérii podtrhl zbytečně vyloučený Breno

Mizérii bavorského mužstva navíc podtrhl v 73. minutě brazilský obránce Breno, který byl za oplácení vyloučen. Domácí vyhráli třetí utkání po sobě a upevnili si třetí místo tabulky právě před Bayernem.

Střetnutí reprezentantů Michala Kadlece a Jana Poláka dopadlo lépe pro Kadlece, jenž s Leverkusenem doma porazil Wolfsburg jasně 3:0. Bayer se vrátil na druhou pozici, z které ztrácí dvanáct bodů na vedoucí Dortmund. Naopak "Vlci" utrpěli pátou porážku z posledních šesti utkání a zůstali čtrnáctí s bodovým náskokem na sestupové pozice.

Krajní bek Kadlec založil z levé strany první gólovou akci domácích, kterou v 21. minutě zakončil přízemní ranou k tyči záložník Lars Bender. O osm minut později zvýšil Brazilec Renato Augusto a na konečných 3:0 uzavřel v nastavení prvního poločasu útočník Stefan Kiessling.

Souboj nejhorších jarních týmů Frankfurtu a nováčka Kaiserslauternu skončil bezbrankovou remízou. Ani jeden z celků se v osmi utkáních roku 2011 nedočkal výhry.

Domácí Frankfurt se navíc po zimní přestávce ani jednou netrefil a svůj střelecký půst dnes prodloužil na 723 minut. V záloze hostů nastoupili záložníci Jan Morávek a Adam Hloušek, frankfurtský forvard Martin Fenin odehrál posledních pět minut.

Norimberský Eigler vstřelil čtyři branky

Hned čtyři branky v jednom utkání vstřelil norimberský útočník Christian Eigler, jenž pomohl k jednoznačné domácí výhře 5:0 nad dalším nováčkem St. Pauli. Sedmadvacetiletý Eigler vstřelil první dvě branky ve 14. a 17. minutě, svůj střelecký účet uzavřel dalšími dvěma slepenými góly v 86. a 87. minutě.

Důležité body v boji o záchranu získal Stuttgart po domácí výhře 1:0 nad Schalke. Zápas rozhodla situace ze 14. minuty, kdy hostující obránce Benedikt Höwedes dostal červenou kartu za ruku v pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil srbský záložník Zdravko Kuzmanovič.

Schalke vyhrálo z posledních šesti bundesligových utkání jen jednou a v osmi utkáních jarní části nevstřelilo více než jednu branku na zápas.

Německé fotbalová liga - 25. kolo:
Frankfurt - Kaiserslautern 0:0, Hannover - Bayern Mnichov 3:1 (16. Abdellaoue, 51. Rausch, 62. Pinto - 55. Robben), Mönchengladbach - Hoffenheim 2:0 (65. Daems z pen., 70. De Camargo), Norimberk - St. Pauli 5:0 (14., 17., 86. a 87. Eigler, 3. Wollscheid), Stuttgart - Schalke 1:0 (15. Kuzmanovič z pen.),

Reklama

Související témata: