Hlavní obsah

Nejhorší krize všech dob, pláče Frankfurt. Spasí ho Fenin s vojenským sestřihem?

FRANKFURT

Je to opravdu rarita, která se jen tak nevidí. Bundesligový Frankfurt po famózním podzimu myslel na pohárovou Evropu, jenže teď ho drtí krize, která nemá obdoby. V lize totiž letos nedal ještě ani jeden gól, přestože už v tomto roce odehrál osm kol! A to na podzim ve frankfurtském dresu řádil kanonýr Thofanis Gekas, který nasázel čtrnáct gólů.

Foto: Sport.cz

Martin Fenin s novou úpravou vlasů na tréninku Frankfurtu před utkáním se Schalke.

Článek

"Tohle je naše největší gólová krize všech dob," zoufají si fanoušci Eintrachtu. „Dejte tam Fenina. Když nastoupil jako žolík, vždycky dokázal ofenzívu rozhýbat. Jenže, kdy nastoupil naposledy od začátku,“ radil trenérovi Michaleu Skibbemu na konci února deník Bild s tím, že by Fenin měl „vyléčit frankfurtskou alergii na góly“. Fenin začal dostávat o trochu více prostoru, jenže ani on ani nikdo jiný gólovou impotenci neprolomil.

Při sobotní bezbrankové remíze proti Kaiserslauternu Skibbe opět vsadil na Gekase, což se neukázalo být dobrým tahem. „Jasně, Gekasův výkon proti Lauternu nebyl dobrý, ale bohužel nikdo jiný v roli střelce zatím nevykrystalizoval. Fenin, Amanatidis...všichni dostali na jaře dost prostoru,“ bránil svoje rozhodnutí Skibbe.

Ten už sváděl různé boje. S Leverkusenem se pokoušel o německý titul. Coby Völlerův asistent bojoval i o titul mistra světa. Zdá se ale, že jeden z nejtěžších bojů v trenérské kariéře čeká Skibbeho v sobotu na hřišti Schalke.

Ze Schalke chtějí alespoň bod

Frankfurt momentálně dělí od sestupové zóny jen tři body. Sobotní soupeř sice postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů, ale v lize je na tom jen o málo lépe než Eintracht. Skibbe, který podle spekulací německého tisku dostal šanci něco s klubem udělat pouze do příštího zápasu proti St.Pauli, chce ze Schalke přivézt minimálně bod. „Tým musí ukázat nějakou reakci. Jsem o tom přesvědčený,“ prohlásil.

K dipozici má podle německých médií všechny útočníky. „Všichni útočníci naplno trénovali, i Amanatidis, Caio a Fenin, který se ukázal s novým vojenským sestřihem,“ píše například Bild.

Pro Fenina je tahle sezóna opravdu nevydařená. Kvůli zranění napřed vypadl z reprezentace a pak i ze sestavy Frankfurtu, kam se naplno nevrátil ani po uzdravení. Zatím nedal v lize ani jeden gól. Na podzim chtěl vicemistr světa do dvaceti let odejít do Norimberku, jenže to Frankfurt zamítl.

„Takovou sezónu už nechci nikdy zažít. Chci se fotbalem bavit a cítit, že jsem pro tým důležitý. O tom teď nemůže být řeč,“ prohlásil nedávno český fotbalista.

Reklama