Hlavní obsah

Bayern spustil kanonádu, lídr z Dortmundu v roce 2011 poprvé prohrál

BERLÍN

Fotbalisté vedoucího Dortmundu utrpěli v bundeslize první porážku v roce 2011. Hlavní kandidát na německý titul prohrál ve 26. ligovém kole na hřišti Hoffenheimu 0:1. Borussia však má v čele neúplné tabulky osm utkání před koncem dvanáctibodový náskok na druhý Leverkusen.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Bayern spustil proti Hamburku kanonádu. Arjen Robben dal hattrick.

Článek

O výhře Hoffenheimu rozhodl v 63. minutě bosenský útočník Vedad Ibiševič. Hosté nebodovali poprvé od 18. prosince, kdy prohráli stejným výsledkem ve Frankfurtu.

Mistrovský Bayern Mnichov doma deklasoval Hamburk 6:0 a po nejvyšší výhře v sezoně se vrátil na čtvrté místo. Mnichovský celek přerušil sérii tří soutěžních proher a suverénně zvládl generálku na úterní odvetu osmifinále Ligy mistrů proti obhájci trofeje Interu Milán.

Hattrickem se v Allianz Areně blýskl Nizozemec Arjen Robben, po gólu přidali Francouz Franck Ribéry a Thomas Müller, debakl HSV pak uzavřel zásahem do vlastní sítě obránce Heiko Westermann. Celé utkání odehrál v záloze hostů David Jarolím.

První výhry po zimní přestávce se dočkal nováček Kaiserslautern, který i se záložníky Janem Morávkem a Adamem Hlouškem porazil na svém hřišti Freiburg 2:1 a posunul se na třinácté místo.

Ústřední postavou Nemec

Ústřední postavou prvního poločasu byl domácí Adam Nemec. Slovenský útočník nejprve ve 21. minutě hlavičkoval do vlastní branky a za třináct minut se zblízka trefil i na druhé straně. O výhře Kaiserslauternu rozhodl až v nastaveném čase rakouský útočník Erwin Hoffer.

Desáté Schalke navázalo na středeční postup do čtvrtfinále Ligy mistrů přes Valencii a doma porazilo 2:1 trápící se Frankfurt. Ten utrpěl sedmou prohru z devíti ligových utkání v roce 2011. Díky brance Řeka Georgiose Tzavellase alespoň po 793 minutách přerušil střeleckou nemohoucnost. Série Frankfurtu byla třetí nejdelší v historii nejvyšší německé soutěže.

O vítězství týmu z Gelsenkirchenu rozhodl až šest minut před koncem střídající řecký útočník Angelos Charisteas, který se dokázal prosadit po pouhé minutě na hřišti. Hostující útočník Martin Fenin odehrál poslední tři minuty, ale premiérového gólu v sezoně se znovu nedočkal.

V nepřesvědčivých výkonech pokračuje Wolfsburg, jenž i s Janem Polákem v záloze doma prohrál 1:2 s Norimberkem a utrpěl šestou prohru z posledních sedmi bundesligových utkání. "Vlci" se propadli na šestnácté místo tabulky, které znamená účast v baráži. Šestý Norimberk naopak naplno bodoval šestkrát ze sedmi duelů a útočí na pohárové příčky.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:
Bayern Mnichov - Hamburk 6:0 (40., 47. a 55. Robben, 64. Ribéry, 79. Müller, 85. vlastní Westermann), Hoffenheim - Dortmund 1:0 (63. Ibiševič), Kaiserslautern - Freiburg 2:1 (34. Nemec, 90.+2 Hoffer - 21. vlastní Nemec), Schalke - Frankfurt 2:1 (45.+1 Jurado z pen., 84. Charisteas - 70. Tzavellas), Wolfsburg - Norimberk 1:2 (22. Mandzukič - 45.+1 Wollscheid, 90.+2 Nilsson), Brémy - Mönchengladbach 1:1 (39. Wagner - 90.+2 Dante), Brémy - Mönchengladbach 1:1 (39. Wagner - 90.+2 Dante).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články