Hlavní obsah

VIDEO: Řek dal v bundeslize gól z vlastní půlky. Z rekordních 73 metrů!

GELSENKIRCHEN

Řecký fotbalista Georgios Tzavellas je novým rekordmanem bundesligy jako střelec gólu z nejdelší vzdálenosti. Obránce Eintrachtu Frankfurt totiž v sobotním zápase se Schalke poslal dalekonosnou střelu ze 73 metrů, která překvapila domácího brankáře Manuela Neunera a skončila za jeho zády v síti.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Theofanis Gekas z Frankfurtu (vlevo) přihlíží gólu Georgiose Tzavellase (není na snímku) proti Schalke z rekordních 73 metrů.

Článek

Tzavellas z vlastní poloviny poslal vysokým lobem do brejku spoluhráče a svého krajana Thefanise Gekase, ten si však k údivu gólmana Neunera míč nezpracoval a akce skončila nečekanou brankou.

"Beru to celé na sebe. Myslel jsem, že si Gekas míč zpracuje. Špatně jsem to odhadl," omlouval se brankář Neuer. Jeho tristní chyba nicméně Schalke nemusela mrzet, protože nad Eintrachtem nakonec vyhrálo 2:1.

Tzavellas v 70. minutě vyrovnal na průběžných 1:1, čímž ukončil dlouhé čekání Eintrachtu na gól, které trvalo 793 minut. Dosavadním střeleckým rekordmanem co do vzdálenosti od branky byl Klaus Allofs, jenž se v roce 1986 v dresu Kolína nad Rýnem v zápase s Leverkusenem trefil z rovných 70 metrů.

Frankfurt, v jehož kádru figuruje i český útočník Martin Fenin, nevyhrál už devět zápasů v řadě. V roce 2011 se výhry ještě nedočkal a po neúplném 26. kole mu patří až čtrnáctá příčka. Od sestupových vod jej dělí dva body.

Reklama

Související témata: