Hlavní obsah

Dortmund přišel v německé lize v 89. minutě o výhru nad Mohučí

BERLÍN

Fotbalisté Dortmundu přišli v německé lize o domácí výhru nad Mohučí minutu před koncem a po remíze 1:1 vedou neúplnou tabulku o deset bodů před Leverkusenem. Bayern Mnichov zvítězil díky brance Francouze Francka Ribéryho z 88. minuty ve Freiburgu 2:1 a udržel se v boji o místa zajišťující účast v Lize mistrů. Ze čtvrté pozice ztrácí obhájce titulu dva body na třetí Hannover, který doma porazil Hoffenheim 2:0.

Článek

Hlavní kandidát na titul Dortmund nenapravil zaváhání z minulého ligového kola, ve kterém na stadionu Hoffenheimu utrpěl první porážku v jarní části sezony.

Domácí začali na Westfalenstadionu dobře a v osmé minutě je poslal do vedení stoper Mats Hummels. Za deset minut mohl pojistit vedení turecký záložník Nuri Sahin, ale neproměnil penaltu. To mrzelo Borussii především v 89. minutě, kdy střídající chorvatský útočník Petar Sliškovič zařídil Mohuči cennou druhou remízu v sezoně.

Trápící se Bayern v úterý vypadl s Interem Milán z osmifinále Ligy mistrů, už dříve skončil v domácím poháru a v bundeslize bojuje jen o šanci zahrát si v další sezoně nejprestižnější evropskou soutěž.

Ve Freiburgu poslal hosty v deváté minutě do vedení nejlepší ligový střelec Mario Gómez svým devatenáctým zásahem v tomto ročníku. Domácí Papiss Cissé nejprve ve 14. minutě zahodil penaltu, ale za tři minuty své zaváhání napravil vyrovnávacím gólem, kterým stáhl Gómezův náskok v čele tabulky střelců na rozdíl jediného gólu. V druhém poločase Freiburg bránil remízu, což se mu nevyplatilo. Houževnatý mnichovský celek vyrovnal dvě minuty před koncem po křížné Ribéryho střele. Freiburg tak prohrál počtvrté za sebou.

Největším překvapením jarní sezony je Hannověr, kterému čtvrté domácí vítězství v řadě zajistili útočníci Didier Ya Konan a Mohammed Abdellaoue.

Hamburk odčinil vysoký debakl 0:6 z Mnichova, po kterém byl minulý týden odvolán trenér Armin Veh. S asistentem Michaelem Oenningem v roli dočasného kouče deklasoval na svém hřišti nejhorší venkovní tým soutěže Kolín 6:2.

Hattrickem během úvodního poločasu se na vysoké výhře podílel chorvatský útočník Mladen Petrič. Záložník David Jarolím sledoval triumf svého týmu pouze z lavičky, náhradní brankář Jaroslav Drobný chyběl kvůli zlomenému palci.

Historický zápis oslavil gólem z penalty hamburský záložník Zé Roberto. Šestatřicetiletý Brazilec odehrál 330. zápas v bundeslize, čímž vyrovnal rekord Bosňana Sergeje Barbareze v počtu startů v německé soutěži mezi zahraničními hráči.

Prvního vítězství v roce 2011 se na desátý pokus dočkal Frankfurt, jenž doma porazil díky dvěma brankám řeckého útočníka Theofanise Gekase 2:1 nováčka St. Pauli. Útočník Frankfurtu Martin Fenin odehrál úvodní poločas. Gekas na svůj patnáctou a šestnáctou trefu v sezoně čekal od posledního prosincového kola.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Frankfurt - St. Pauli 2:1 (34. z pen. a 76. Gekas - 42. Takyi), Freiburg - Bayern Mnichov 1:2 (17. Cissé - 9. Gómez, 88. Ribéry), Hamburk - Kolín nad Rýnem 6:2 (12., 38. a 43. Petrič, 32. Ben-Hatira, 52. Kačar, 58. Zé Roberto z pen. - 50. Jajalo, 62. Podolski), Hannover - Hoffenheim 2:0 (38. Ya Konan, 53. Abdellaoue), Norimberk - Brémy 1:3 (30. Gündogan - 27. a 90. obě z pen. Wagner, 50. Pizarro),

Reklama

Související témata: