Hlavní obsah

Löw se kvůli trenérským změnám obává o pověst bundesligy

BERLÍN

Kouč německé fotbalové reprezentace Joachim Löw se obává, aby řada nedávných trenérských změn v klubech nepoškodila pověst bundesligy. Během uplynulých 15 dní kouče odvolal, nebo má v plánu s ním po sezoně ukončit spolupráci, Bayern Mnichov, Schalke, Hamburk, Freiburg, Leverkusen, Wolfsburg a Frankfurt.

Foto: Michael Dalder, Reuters

I kouč Luis van Gaal opustí bundesligu, po sezóně končí v Bayernu Mnichov.

Článek

"Hodně se toho v lize stalo a měli bychom se zastavit a popřemýšlet nad tím," citovala Löwa agentura Reuters. "Nechci hodnotit jednotlivé případy, to bych nechal na klubech. Musíme však zajistit, aby tím neutrpěla pověst soutěže," dodal jednapadesátiletý trenér, který minulý týden prodloužil u reprezentace smlouvu do roku 2014.

Löwův názor podpořil i manažer národního týmu Oliver Bierhoff. "Bylo by dobré, kdyby na to liga měla nějaké pravidla," prohlásil. "Liga si musí udržet dobrou pověst, kterou si tvrdou prací vybudovala," uvedl bývalý reprezentant.

Trenér Bayernu Mnichov Louis van Gaal, který po sezoně z klubu odejde, navrhuje, aby týmy mohly k trenérským změnám sáhnout jen během přestupového období. "Svět se zbláznil. Není normální, aby byl Magath jednu chvíli v Schalke, pak ve Wolfsburgu a Rangnick začal v Hoffenheimu a skončil v Schalke. Když je tady přestupové období pro hráče, mělo by být i pro trenéry," dodal nizozemský kouč.

Reklama

Související témata: