Hlavní obsah

Freiburg prodloužil smlouvu s českým obráncem Krmašem

BERLÍN

Český fotbalový obránce Pavel Krmaš bude i v příští sezoně pokračovat v bundesligovém Freiburgu. S aktuálně osmým týmem nejvyšší německé soutěže se bývalý hráč Sparty a Teplic dohodl na prodloužení smlouvy. Klub to oznámil na svých internetových stránkách. Délku ani podmínky nového kontraktu ale zveřejňovat nechce.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Pavel Krmaš

Článek

Ještě před měsícem německá média spekulovala, že jednatřicetiletý zadák po sezoně ve Freiburgu skončí. Přispěl k tomu i Krmašův manažer, který prý měl od vedení klubu signály, že smlouvu s českým hráčem neprodlouží. Začal proto vyjednávat s neupřesněnými týmy z druhé německé ligy.

Nakonec však bude moct dlouholetá opora zadních řad Freiburgu dál hrát v nejvyšší soutěži. "S nynějším řešením mohou být obě strany spokojené," komentoval prodloužení kontraktu sportovní ředitel klubu Dirk Dufner. "Pavel Krmaš je svým příkladným charakterem a svou sportovní zkušeností důležitou součástí našeho kádru. Proto jsme šťastní, že v SC Freiburg zůstane," dodal na klubovém webu.

Krmaš působí na jihozápadě Německa od léta 2007 a předloni pomohl Freiburgu k postupu do bundesligy. V této sezoně se dlouho zotavoval po operaci lýtka a do základní jedenáctky naskočil až v minulém kole proti Mohuči.

Reklama

Související témata: