Hlavní obsah

Policistům, kteří zastavili autobus HSV kvůli podpisu, hrozí soud

KARLSRUHE

Policistům, kteří minulou sobotu zastavili autobus fotbalistů Hamburku kvůli autogramu od útočníka Mladena Petriče, hrozí soud. Podle listu Stuttgarter Nachrichten podal na tříčlennou posádku hlídkového vozu jeden občan trestní oznámení.

Foto: Thierry Roge, Reuters

David Jarolím (uprostřed) se raduje se svými spoluhráči z Hamburku Ruudem van Nistelrooijem (vpravo) a Mladenem Petričem z branky.

Článek

Mluvčí policejního prezidia v Karlsruhe Jürgen Schöfer potvrdil, že trestní oznámení na dva policisty a jednu policistku se týká především zneužití úřední moci. Případ byl předán kriminální policii a státnímu zastupitelství. Policistům hrozí tresty v rozmezí pokuty a tříletého vězení.

"Takové věci se v žádném případě nesmějí dít," řekl Schöfer k akci policejního tria. Na druhou stranu však dodal, že by se jejich čin neměl přeceňovat a při potrestání by měl být použit "lidský přístup". Za co nejmírnější postih se vyslovili také představitelé HSV.

K neobvyklému činu policistů došlo před týdnem při návratu fotbalistů Hamburku z ligového utkání na hřišti Hoffenheimu (0:0). Hlídkový vůz pomocí majáčku vyzval týmový autobus k zastavení na odpočívadle. Výsledkem "kontroly" však bylo pouze přání mladé policistky, aby se jí podepsal její oblíbený hráč Petrič.

Reklama

Související témata: