Hlavní obsah

Trenér Van Gaal skončil v Bayernu už před závěrem sezóny

MNICHOV

Vedení fotbalistů Bayernu Mnichov v sobotu v noci odvolalo nizozemského trenéra Van Gaala, který měl původně u týmu skončit až po sezóně. Po sobotní remíze 1:1 v Norimberku a poklesu na čtvrté místo v bundesligové tabulce se však představitelé úřadujícího šampióna rozhodli k okamžité změně. Ve zbylých pěti kolech povede mužstvo podle magazínu Kicker dosavadní Van Gaalův asistent Andries Jonker.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Louis van Gaal byl odvolán z pozice trenéra fotbalistů Bayernu Mnichov.

Článek

"Rozhodli jsme v zájmu Bayernu, protože nám hrozí, že nesplníme minimální cíl, kterým je postup do Ligy mistrů," citovala agentura AP prohlášení klubu, který také propustil tři Van Gaalovy asistenty.

Úkolem osmačtyřicetiletého Jonkera bude vrátit Bayern alespoň na třetí místo, které zaručuje start v předkole Ligy mistrů. Před bavorský velkoklub se v sobotu dostal o bod Hannover. Na vedoucí dvojici Dortmund, Leverkusen má Bayern už výraznou ztrátu.

"Chtěli jsme někoho, kdo ví, jak to v klubu chodí. A Jonker měl k hráčům fantastický proslov," poznamenal ředitel Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. Podle prezidenta klubu a velkého Van Gaalova kritika Uliho Hoenesse byli navíc proti přísnému trenérovi i sami hráči. "Že stáli za ním? To je pohádka. Úspěch je jedna věc, ale v klubu dlouho nebylo veselo," uvedl.

Pod Van Gaalovým vedením nevyšla Bayernu ani obhajoba finálové účasti v Lize mistrů, z níž vypadl v osmifinále, i když vyhrál první zápas na půdě Interu Milán 1:0. V domácí odvetě podlehl 2:3 gólem z 88. minuty.

V létě na lavičku Bayernu potřetí v kariéře usedne německý trenér Jupp Heynckes, který se dohodl s vedením na spolupráci už na konci března. Van Gaal měl v klubu smlouvu ještě na příští sezonu.

Reklama

Související témata: