Hlavní obsah

Fotbalistům Kolína nad Rýnem vyhrožují vlastní fanoušci smrtí

Fotbalistům bundesligového Kolína nad Rýnem vyhrožují vlastní fanoušci smrtí. Tým po nedělním debaklu ve Wolfsburgu (1:4) dělí jen tři body od pádu z nejvyšší soutěže a radikální fans ztrácejí nervy. Hráči si v pondělí po návratu z výběhu na stadión přečetli nápis: "Když sestoupíte, jste mrtví." Nechápavě jen kroutili hlavou.

Článek

"Tohle nejsou žádní fanoušci. To nemá nic společného se zdravým rozumem," reagoval zděšeně kapitán Lukas Podolski na vzkaz, který během noci kdosi nastříkal černým sprejem na reklamní panel. "Šokovalo nás to. Něco takového nemá nic společného s fotbalem ani s kritikou," prohlásil trenér Frank Schaefer.

I on sám přispěl k vyhrocené situaci v Kolíně, protože v minulém týdnu zveřejnil, že z osobních důvodů po sezóně u mužstva končí. Nyní fanoušci proti odchodu populárního kouče pořádají protesty.

Po znepokojujících výhrůžkách klub zvažuje žalobu na neznámého pachatele. A pro větší klid hráčů najal deset mužů bezpečnostní agentury, kteří dohlíželi na pondělní trénink a v civilu se vmísili mezi přihlížející diváky.

Reklama

Související témata: