Hlavní obsah

Fotbalisté Frankfurtu z obav před svými fanoušky zrušili tréninky

FRANKFURT NAD MOHANEM

Z obav před vlastními agresivními fanoušky zrušili fotbalisté bundesligového Eintrachtu Frankfurt dnešní i pondělní trénink. Už po návratu z Mohuče, kde v sobotu večer prohráli 0:3 a přiblížili se sestupu, na ně u stadionu čekalo několik desítek ultras a dnes se na doporučení policie raději vůbec nesešli.

Foto: Alex Domanski, Reuters

Fotbalisté Frankfurtu

Článek

"Policie i naše bezpečnostní složky nám z bezpečnostních důvodů doporučily, abychom dnes ani zítra neměli trénink," potvrdil novinářům tiskový mluvčí Carsten Knoop. Trenér Christoph Daum podle něj radu policistů i další postup akceptoval.

Podle všeho se tak mužstvo v úterý přesune na utajené místo, kde se bude v klidu připravovat na sobotní ligový zápas s Kolínem nad Rýnem.

Kouč Daum po příchodu do Frankfurtu před pěti týdny ještě nevyhrál. Během zápasu v Mohuči opustila už v poločase většina z dvou tisícovek fanoušků hostů stadion a někteří z nich si večer počkali na hráče, až se autobusem vrátí.

Policie měla plné ruce práce, aby fotbalisty před nimi uchránila, a údajně musela vypálit do vzduchu i varovné výstřely. Nakonec více než dvacet lidí zatkla.

Reklama

Související témata: