Hlavní obsah

Pekhart se definitivně upsal Norimberku, na čtyři roky

PRAHA/NORIMBERK

Fotbalový útočník Tomáš Pekhart, který hostuje ve Spartě Praha, definitivně stvrdil přestup z Jablonce do Norimberku. V německém klubu podepsal čtyřletou smlouvu, která vstoupí v platnost 1. července. ČTK v úterý potvrdil uzavření kontraktu hráčův manažer Pavel Paska ze společnosti ISM. Přestupovou sumu kluby nezveřejnily, ale již dříve se spekulovalo, že půjde zhruba o 50 miliónů korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Pekhart v dresu Sparty

Článek

Informace o přestupu kanonýra reprezentační jednadvacítky se objevily už před dvěma týdny, ale transakce byla uzavřena až nyní. Pekhart tak bude od podzimu hájit barvy bundesligového klubu, který nechtěl čekat na to, jak se fotbalista prosadí na mistrovství Evropy jednadvacítek.

"Pro Tomáše je to ideální a logický další krok v kariéře, Norimberk bude pro jeho rozvoj vhodným klubem. Jsem rád, že se dokázal po návratu do české ligy zotavit ze zdravotních problémů a prokázal, že má před sebou nadále slibnou kariéru," řekl Paska.

Pekhart už v zahraničí působil. Od šestnácti letech byl v anglickém Tottenhamu, ale po třech letech se vrátil do české ligy. Nejprve byl na hostování ve Slavii, odkud do Tottenhamu přestoupil. Loni v lednu ale práva na Pekharta od Tottenhamu získal Jablonec, odhadovalo se, že za 20 milionů korun. Na podzim nastřílel jedenáct gólů, v zimě ho získala na hostování Sparta, v jejímž dresu se přes malé vytížení zatím trefil třikrát a stále je ve hře o ligového krále střelců.

V české lize dosud odehrál jednadvacetiletý fotbalista 48 utkání a vstřelil dvacet gólů. V juniorských reprezentačních výběrech absolvoval 62 utkání a zaznamenal 27 gólů. Na kontě už má také jeden start v národním týmu; před rokem nastoupil na čtrnáct minut v USA v zápase proti Turecku.

Reklama

Související témata: