Hlavní obsah

Frankfurt po prohře v Dortmundu sestoupil z německé ligy

BERLÍN

Fotbalisté Frankfurtu s Martinem Feninem sestoupili z německé ligy. Rozhodla o tom jejich prohra 1:3 na stadionu mistrovského Dortmundu v posledním kole. Prvním sestupujícím se stalo už v minulém týdnu St. Pauli, baráž o udržení v bundeslize proti třetímu celku druhé ligy čeká Mönchengladbach.

Článek

Frankfurt, který byl před zimní přestávkou na sedmém místě, doplatil na špatnou formu v druhé polovině sezony. Nejhorší jarní tým získal ze sedmnácti zápasů pouhých osm bodů za jedinou výhru a pět remíz. Trápil se i Fenin, jenž za celý ročník 2010/11 zaznamenal jediný přesný zásah.

Proti Dortmundu nepomohl Frankfurtu ani jeho výborný brankář Ralf Fährmann, který zneškodnil dvě penalty. Hosty na Vestfálském stadionu poslal do slibného vedení minutu po přestávce záložník Sebastian Rode, ale domácí zápas otočili.

Dvakrát se trefil nejlepší týmový střelec Lucas Barrios, do vlastní branky mířil frankfurtský obránce Marco Russ. Zápas navíc nedohrál středopolař hostů Marcel Titsch-Rivero, jenž byl v závěru vyloučen po pouhé minutě na hřišti.

Wolfsburg, které měl před závěrečným kolem stejně bodů jako Mönchengladbach, vyhrál v Hoffenheimu 3:1 a unikl baráži. Domácí sice od 49. minuty vedli zásluhou Roberta Firmina, ale "Vlci" díky dvěma brankám Maria Mandžukiče a zásahu jeho kolegy z útoku Grafiteho v následující půlhodině zápas zvrátili ve svůj prospěch. Trenér hostů Felix Magath, jehož svěřenci zvítězili potřetí z posledních čtyř utkání, tentokrát nechal záložníka Jana Poláka na lavičce.

Leverkusen s krajním bekem Michalem Kadlecem vyhrál ve Freiburgu 1:0 a pojistil si druhé místo, znamenající účast v základní skupině Ligy mistrů. Předkolo elitní evropské soutěže si zahraje třetí Bayern Mnichov, jehož kanonýr Mario Gómez se stal s 28 brankami nejlepším střelcem bundesligy. Čtvrtý Hannover a pátá Mohuč si vybojovaly start v Evropské lize.

Německá fotbalová liga - 34. kolo:
Bayern Mnichov - Stuttgart 2:1 (37. Gómez, 71. Schweinsteiger - 24. Okazaki), Dortmund - Frankfurt 3:1 (68. a 90. Barrios, 71. vlastní Russ - 46. Rode), Freiburg - Leverkusen 0:1 (45. vlastní Makiadi), Hamburk - Mönchengladbach 1:1 (71. Ben-Hatira - 41. Arango), Hannover - Norimberk 3:1 (30. Haggui, 60. Rausch, 78. Ya Konan z pen. - 25. Wiessmeier), Hoffenheim - Wolfsburg 1:3 (41. Roberto Firmino - 60. a 74. Mandžukič, 78. Grafite), Kaiserslautern - Brémy 3:2 (7. Nemec, 9. Rodnei, 30. Lakič - 43. Frings, 55. Arnautovic), Kolín nad Rýnem - Schalke 2:1 (25. Novakovič, 60. Jajalo - 87. Raúl), Mohuč - St. Pauli 2:1 (58. Schürrle, 82. Allagui - 42. Lehmann).

Reklama

Související témata: