Hlavní obsah

Gólman Neuer teď přemýšlí, jak si po přestupu získat fanoušky Bayernu

PRAHA

Nepopírá, že má problém. Mnichovskému Bayernu se sice pětadvacetiletý německý reprezentační gólman Manuel Neuer upsal, fanoušci v Bavorsku však z jeho přestupu ze Schalke nijak nadšení nejsou. Ba naopak – při posledním bundesligovém zápase Bayernu vyvěsili v Allianz aréně transparenty s nápisy „No Neuer“. Proto teď musí jednička německého národního týmu Neuer přemýšlet, jak získat fanoušky Bayernu na svou stranu.

Foto: Alex Domanski, Reuters

Brankář Manuel Neuer má z přijetí v mnichovském Bayernu obavy.

Článek

Ta averze se vleče od chvíle, kdy probleskly první zprávy o námluvách Bayernu s Neuerem. Fanoušci ho do svého klubu nechtěli a nechtějí, což dávají neprokrytě najevo. A nic nepomohlo ani to, že jim  Neuer vzkázal: "Už mám i kožené kalhoty. A od Bayernu jsem je nedostal."

A v Schalke ho na kolenou prosili

Prostě pravý opak toho, co se dělo v Gelsenkirchenu, kde příznivci Schalke naopak Neuera málem na kolenou prosili, aby zůstal. On se však zlomit nenechal, i zájmu z ciziny odolal, o přestupu do Manchesteru United, jenž se poohlížel po nástupci Van der Sara, vůbec neuvažoval.

Brankář Manuel Neuer v zajetí fanoušků Schalke.foto: Reuters/Wolfgang Rattay

Nakonec je po jeho, neboť Bayern Mnichov ho skutečně za 25 miliónů eur koupil. „Nechtěl jsem do zahraničí. Bundesliga je lukrativní ligou a Bayern nejlepším klubem v Německu. A já chtěl hrát za nejlepší německý klub, abych mohl získat ještě spoustu titulů," vysvětloval Neuer na srazu reprezentace.

Řešení pro reprezentaci i Bayern

Sraz byl vlastně prvním Neuerovovým setkáním s budoucími spoluhráči z Bayernu Lahmem, Badstuberem, Kroosem, Gómezem a Thomasem Müllerem po podpisu pětileté smlouvy a on si ho pochvaloval. „Bude dobré pro národní mužstvo i pro Bayern, že teď můžeme trénovat každý den spolu, neboť tím se začnou rozvíjet nové mechanismy,“ vysvětloval.

I na srazu ovšem Neuer přemýšlel, jak si naklonit fanoušky Bayernu. „Už jsme se o tom s mnichovskými funkcionáři bavili, ale žádnou konkrétní strategii jsme ještě nevymysleli. Možnost se rýsuje vlastně jediná – jít za nimi a o mém angažmá v klubu s nimi debatovat,“ myslí si Neuer.

Vrátí se do Schalke Lehmann?

Mezitím Neuerův někdejší klub Schalke shání intenzivně náhradu do brány. Jedničkou by se v nové sezóně stát Ralf Fährmann vracející se po dvou letech z Frankfurtu, jemuž by měl krýt záda veterán Jens Lehmann, který na jaře chytal v Arsenalu, a který je smířen s tím, že v Schalke bude dvojkou a do brány se dostane jen v případě Fährmannovy nemoci, zranění či výrazného poklesu formy.

Fotbalový brankář Jens Lehmann.foto: ČTK/AP/Christof Stache

Jedenačtyřicetiletý Lehmann, který v Schalke chytal od roku 1988 do roku 1998,  je údajně s touto rolí smířen a nabízenou roli dvojky na rok přijme.

Reklama

Související témata: