Hlavní obsah

Stoper Hubník se zranil, možná nestihne start bundesligy

BERLÍN

Český fotbalový reprezentant Roman Hubník možná nestihne začátek bundesligové sezony. Šestadvacetiletý stoper nováčka Herthy Berlín si v přípravě přivodil těžkou pohmožděninu pravého nártu. Jeho start v prvním kole nejvyšší německé soutěže proti Norimberku 6. srpna je tak nejistý a chybět by mohl i v přípravném zápase národního týmu v Norsku o čtyři dny později.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Roman Hubník

Článek

"V poháru (v neděli proti Meuselwitzu) bude každopádně chybět. Zda to stihne na Norimberk, teprve uvidíme. Teď nechci dělat žádné prognózy," citoval dnešní berlínský deník B. Z. klubového lékaře Ulricha Schleichera.

Bývalý obránce Olomouce, FK Moskva a Sparty si zranění přinesl ze středečního přípravného zápasu s Realem Madrid na Olympijském stadionu v Berlíně, když mu útočník hostů Karim Benzema při vyrovnání na 1:1 šlápl na nohu. Hertha nakonec prohrála 1:3.

"Zlomeného tam nic není," konstatoval po čtvrtečním vyšetření Schleicher. "Může se stát, že už příští týden bude moct normálně trénovat, ale možná si také bude muset udělat delší přestávku," dodal.

Hubník musí nyní několik dní chodit s berlemi a speciální botou. Jeho zranění přidělalo starosti trenérovi Markusi Babbelovi, který se bude muset poohlédnout po novém parťákovi do stoperské dvojice ke kapitánovi Andremu Mijatovicovi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články