Hlavní obsah

Pekhart už střílí góly za Norimberk

PRAHA

Dvaadvacetiletý útočník Tomáš Pekhart se už zabydlel v sestavě bundesligového Norimberku. Střílí góly jako na běžícím pásu. Ten zatím nejdůležitější dal o víkendu v pohárovém utkání do sítě Bielefeldu. „Vyhráli jsme 5:1 a já dával ten čtvrtý, takže jsem jen pojistil naše vítězství,“ řekl Pekhart deníku Právo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Pekhart

Článek

„Pro mne to je moc důležitá trefa. Branky jsem střílel i v přípravě, na několik jsem i nahrál, ale tohle bylo první soutěžní utkání. Navíc jsem odehrál celých devadesát minut,“ dodal.

V Norimberku je hodně spokojený. „Hned při podpisu smlouvy jsem dostal klíče od hezkého domku, takže ještě před začátkem přípravy jsem se stihl přestěhovat, protože pak jsme absolvovali sérii soustředění. Vyhovuje mi, že to domů není daleko, takže když dostaneme den volna, mohu v pohodě odjet na otočku,“ liboval si.

O tom, že německý fotbal je mnohem náročnější než český, podle jeho slov není pochyb. „Větší nasazení, rychlejší tempo, ohromný důraz. Zvykám si ale rychle. Trenéři mi také říkají, že mám být v klidu, když souhra se spoluhráči ještě není stoprocentní. Všechno si teprve sedá, příprava vrcholí a kluci si potřebují zvyknout na mne, stejně jako já na ně, abychom si maximálně vyšli vstříc a dostával jsem míče, které potřebuji,“ přiznal Pekhart.

V kabině se mluví anglicky. „Angličtinu ovládají trenéři i spoluhráči. Je nás tu několik národností, takže například při výkladu taktiky se mluví anglicky, což mi vyhovuje. Jakmile se usadíme a nastane normální fotbalové období, bez dlouhých výjezdů, začnu se učit němčinu,“ zdůraznil Pekhart. „Možná bych ji nepotřeboval, protože pár kluků tu německy nemluví, i když tu jsou několik let, ale já se ji chci naučit i proto, že se mi v životě neztratí.“

Reklama

Související témata: