Hlavní obsah

VIDEO: Pekhart vstřelil vítězný gól Norimberku, Morávek zažil se Schalke výprask

BERLÍN

Start bundesligy vyšel parádně útočníkovi Tomáši Pekhartovi. V prvním duelu za Norimberk rozhodl o vítězství 1:0 na Olympijském stadiónu v Berlíně nad tamní Herthou. Před 60 tisíci diváky odehrál celý zápas. Naopak smolný vstup do ligy zažili fotbalisté Schalke, v úvodním klání podlehli vysoko 0:3 ve Stuttgartu. Byl u toho i záložník Jan Morávek, který se dostal na trávník v 68. minutě za stavu 0:1, ale zvrat v utkání nepřinesl.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Jan Morávek v dresu Schalke 04

Článek

Pekhart rozesmutněl desetitisíce fanoušků deset minut před závěrečným hvizdem, když skluzem dorazil do branky zpětnou přihrávku Jense Hegelera. Český stoper Roman Hubník chyběl v sestavě Herthy a nebyl ani na lavičce, léčí si zraněný pravý nárt.

Pekhartův spoluhráč z reprezentačního výběru do 21 let Morávek byl loni na hostování v Kaiserslauternu, až před letošní sezónou se stěhoval zpět do Schalke. Vítězové Německého poháru i nedávného Superpoháru však ve Stuttgartu tahali za kratší konec, stejně jako Kolín nad Rýnem, který prohrál 0:3 s předloňskými mistry z Wolfsburgu. Za Wolfsburg se dvakrát trefil bývalý kolínský forvard Patrick Helmes.

První bundesligový duel v historii absolvoval nováček z Augsburgu, doma remizoval s Freiburgem 2:2. V dresu nového týmu soutěže se parádně ukázal Sascha Mölder, který vstřelil oba góly hlavou.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:
Brémy - Kaiserslautern 2:0 (60. a 81. Rosenberg), Hannover - Hoffenheim 2:1 (15. Schlaudraff, 30. Abdellaoue - 18. Salihovič), Stuttgart - Schalke 3:0 (37. Cacau, 56. Harnik, 89. Okazaki), Kolín nad Rýnem - Wolfsburg 0:3 (17. a 90.+3 Helmes, 85. Schäfer), Augsburg - Freiburg 2:2 (53. a 81. Mölders - 48. Cissé, 55. Makadi), Hertha Berlín - Norimberk 0:1 (80. Pekhart).

Reklama

Související témata: