Hlavní obsah

Pospěch slavil při debutu v Mohuči vítězství nad Leverkusenem

BERLÍN

Český fotbalový obránce Zdeněk Pospěch prožil vítězný bundesligový debut v dresu Mohuče, kam přestoupil po třech a půl letech strávených v Kodani. Jeho nový tým v první kole německé ligy porazil v neděli 2:0 vicemistra Leverkusen, za nějž hrála další opora zadních řad reprezentace Michal Kadlec.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Michael Ballack sledoval vítězství nad Leverkusen pouze z lavičky Mohuče.

Článek

Mohuči se tak podařilo úspěšným vstupem do domácí soutěže alespoň částečně napravit tři dny staré vypadnutí z Evropské ligy s rumunským Medias. Bayer oproti tomu týden po vyřazení z Německého poháru s nováčkem druhé bundesligy z Drážďan utrpěl druhou porážku v soutěžním zápase za sebou.

Na obou dnešních gólech měli výrazný podíl hráči Leverkusenu. Nejprve hostující brankář Giefer nepovedenou přihrávkou prakticky naservíroval v 32. minutě vedoucí trefu Allaguiovi a čtyři minuty před koncem tečoval míč do vlastní sítě Toprak.

Start do sezony nevyšel favorizovanému Bayernu Mnichov, který podlehl doma 0:1 Mönchengladbachu. Jediný gól padl v 62. minutě, v níž se nedohodly nové posily Bayernu brankář Manuel Neuer a Jérome Boateng a volný míč poslal z hranice šestnáctky do opuštěné branky hostující De Camargo. Sedm minut předtím trefil domácí Gomez hlavou tyč.

Německo - 1. kolo
Mohuč - Leverkusen 2:0 (32. Allagui, 86. vlastní Toprak), Bayern Mnichov - Mönchengladbach 0:1 (62. De Camargo).

Reklama

Související témata: