Hlavní obsah

V Leverkusenu nezbyl kámen na kameni. Přišel o dalšího brankáře

LEVERKUSEN

Vicemistr německé fotbalové ligy Leverkusen zažívá krušný vstup do sezony, během nějž prohrál oba soutěžní zápasy a navíc přišel kvůli zranění o důležité hráče. Týmu českého obránce Michala Kadlece se zranil už druhý brankář a vedení Bayeru musí co nejrychleji najít náhradu.

Foto: Reuters

Gólman Fabian Giefer skončil po srážce s otřesem mozku na trávníku.

Článek

Po brankářské jedničce René Adlerovi, jenž je po operaci kolena mimo hru minimálně do září, nyní Leverkusen přišel o dalšího gólmana Fabiana Giefera. Ten v závěru nedělního utkání prvního kola bundesligy v Mohuči, které favorit prohrál 0:2, utrpěl otřes mozku a vypadne ze sestavy minimálně pro příští duel s Brémami.

Po srážce dochytal, nic si ale nepamatuje

Giefer sice zápas po srážce s mohučským Erikem-Maximem Choupo-Motingem dochytal, nic si však nepamatuje. Ani svou chybu, která vedla k prvnímu gólu domácích. "Je to, jako když se přetrhne film. Nevěděl jsem, jak jsme hráli, ani o mojí chybě. Nepamatuju si na přípravu na zápas, na hotel v Mohuči a ani na přípravný kemp. Chybí mi měsíc vzpomínek. To je docela děsivé," přiznal Giefer.

Do branky Bayeru se tak v příštím utkání znovu postaví David Yelldell, jenž měl svůj podíl na propadáku v Německém poháru s Drážďany. Leverkusen týden před startem ligy s nováčkem druhé nejvyšší soutěže prohrál 3:4, ačkoli vedl 3:0. Vedení klubu se také usilovně snaží získat devatenáctiletého Bernda Lena ze Stuttgartu.

Reklama

Související témata: