Hlavní obsah

Michal Kadlec vystřelil fotbalistům Leverkusenu první body v bundeslize

BERLÍN

Český fotbalista Michal Kadlec zařídil Leverkusenu první body v novém bundesligovém ročníku, když v 86. minutě vstřelil jediný gól zápasu s Brémami. Augsburgu scházelo na hřišti Kaiserslauternu jen deset minut k historicky první výhře v nejvyšší soutěži. Domácí tým však v závěru utkání zúročil vytrvalý tlak a srovnal na konečných 1:1.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Michal Kadlec z Bayeru Leverkusen (vpravo) oslavuje svou branku.

Článek

Kadlec možná zlomil trápení Bayeru v úvodu sezony. Dlouho to totiž vypadalo, že Leverkusen doma naváže na ostudné vyřazení z Německého poháru s nováčkem druhé ligy Dynamem Drážďany a porážku z prvního kola s Mohučí.

Čtyři minuty před koncem však ve skrumáži po rohovém kopu míč po několika odrazech připutoval k českému reprezentačnímu bekovi, který ho nekompromisně o tyč poslal do sítě. Šlo o první branku Bayeru v novém ročníku soutěže.

Ligový nováček Augsburg šel do zápasu z lepší pozice, protože v úvodním kole na rozdíl od Kaiserslauternu bodoval. Předchozí remízu 2:2 s Freiburgem zařídil šestadvacetiletý útočník Sascha Mölders a díky dnešní trefě z desáté minuty se dotáhl na první místo tabulky střelců, o které se dělí s Nizozemcem Huntelaarem.

Kaiserslautern navzdory drtivému tlaku dlouho nemohl srovnat, i když k tomu měl ve druhém poločase řadu příležitostí. Ujala se až střela levačkou přesně k tyči z kopačky izraelského útočníka Itaje Šechtera.

Německá fotbalová liga - 2. kolo:
Kaiserslautern - Augsburg 1:1 (80. Šechter - 10. Mölders), Leverkusen - Brémy 1:0 (86. Kadlec).

Reklama

Související témata: