Hlavní obsah

Schalke otočilo v bundeslize druhý zápas po sobě

BERLÍN

Fotbalisté Schalke zvítězili v třetím kole německé ligy na hřišti Mohuče 4:2, přestože už ve 12. minutě prohrávali 0:2. Skóre otočili už podruhé za sebou - v minulém kole zvrátili nepříznivý vývoj proti Kolínu nad Rýnem na 5:1. Český záložník Jan Morávek hrál v nevydařeném prvním poločase.

Foto: Alessandro Garofalo , Reuters

Fotbalisté Schalke otočili zápas s Mohučí.

Článek

Gelsenkirchenští stejně jako v minulém kole doma s Kolínem brzy prohrávali, když při přímém kopu nechali před brankou volného Ivanschitze. Vzápětí přišlo po chybě brankáře Ralfa Fährmanna zvýšení na 2:0.

Po první půli opustil hřiště záložník Schalke Morávek. Na druhé straně se nedostal do nominace obránce Zdeněk Pospěch, který už před týdnem nehrál kvůli pohmožděné hrudní kosti.

Střídání hostům prospělo a obrovský tlak po změně stran vyústil ve čtyři branky. Nejpovedenější byla hned první z nich. Po kolmé akci zakončil Klaas-Jan Huntelaar pohodlně do prázdné branky a čtvrtým zásahem se vyrovnal Cissému z Freiburgu v čele tabulky střelců.

V sestavě Schalke nechyběl útočník Raúl, o jehož odchodu se začalo spekulovat po jeho absenci ve 4. předkole Evropské ligy v Helsinkách. "Cítím se v klubu jako doma, jsou tu skvělí fanoušci. Rozhodně zůstávám a dodržím tu svou smlouvu," uvedl bývalý kapitán Realu Madrid pro klubové webové stránky a vyloučil možné spory s trenérem Ralfem Rangnickem.

Hertha Berlín bez zraněného stopera Romana Hubníka vybojovala na poslední chvíli remízu 1:1 na hřišti Hannoveru. Sedm minut před koncem zařídil nováčkovi druhý bod do tabulky střídající Pierre-Michel Lasogga.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:
Mohuč - Schalke 2:4 (7. Ivanschitz, 12. Soto - 57. Huntelaar, 64. Höwedes, 81. Matip, 90. Fuchs). Hannover - Hertha Berlín 1:1 (33. Pinto - 83. Lasogga).

Reklama

Související témata: