Hlavní obsah

Útočník Fenin vypadl z kádru Frankfurtu a asi odejde. Do Česka ale ne!

BERLÍN

Český fotbalový útočník Martin Fenin vypadl z kádru německého druholigového Eintrachtu Frankfurt a před blížícím se koncem přestupového období možná změní klub. Nevyloučil to ani sám šestnáctinásobný reprezentant. Možnost návratu do české ligy ale odmítl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Fenin v dresu národního týmu.

Článek

"Nejsem padlý na hlavu a ten signál jsem pochopil," citoval německý server op-online bývalého hráče Teplic poté, co jej trenér Armin Veh nenominoval o víkendu k derby s městským rivalem FSV. Kritizoval ho přitom za slabé výkony.

Horké chvilky jako pro Jarolíma

"U mě se počítají jen výkony na tréninku a ne to, co někdo někdy předvedl. A u Martina Fenina toho vidím jednoduše málo. Proto nebyl proti FSV Frankfurt v kádru," prohlásil podle deníku Bild Veh, který v minulé sezóně ještě jako trenér bundesligového Hamburku připravil podobně horké chvilky Davidu Jarolímovi.

Eintracht letos sestoupil do druhé ligy a netají se ambicemi vrátit se po sezóně mezi německou elitu. "Je před námi těžká cesta, protože jsme považováni za hlavního favorita (na postup). Každý si musí být vědom, že pro žádný zápas neexistuje ochranná lhůta," nezastírá Veh své vysoké nároky na hráče.

Nemilosrdný kouč

K Feninovi přitom není nijak milosrdný. "Kdy Fenin zahrál dobře za Eintracht? Myslím, že ne zas tak často," poznamenal trenér podle Bildu.

Čtyřiadvacetiletý útočník nechce boj o místo v kádru Frankfurtu ještě vzdávat, odchod do jiného mužstva ale nevyloučil. Eintracht už údajně oslovil bundesligový nováček z Augsburgu a zájem prý projevily i některé druholigové týmy. Návrat do české ligy podle autora tří reprezentačních gólů nepřichází v úvahu.

Reklama