Hlavní obsah

Fenin prý nešel do Izraele, aby nenaštval mámu

BERLÍN

Český fotbalový útočník Martin Fenin dal přednost německé druholigové Chotěbuzi před předním izraelským týmem Hapoel Tel Aviv kvůli nejisté politické situaci na Blízkém východě. Nepotěšil by tím prý ani svou mámu. Prohlásil to podle deníku Wiesbadener Kurier krátce poté, co ve středu po třech a půl letech přestoupil z druholigového Eintrachtu Frankfurt a na tři roky se upsal chotěbuzské Energii.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Martin Fenin ještě v době, kdy patřil do reprezentačního kádru.

Článek

"Máma by nadávala," citoval list čtyřiadvacetiletého bývalého reprezentanta, o nějž izraelský účastník základní skupiny Evropské ligy velmi stál.

Frankfurt dokonce už přijal nabídku Hapoelu a čekal jen na hráčovo vyjádření. Fenin se však nakonec rozhodl zůstat v Německu a přestoupil do týmu přímého konkurenta Eintrachtu v boji o postup do bundesligy.

Podle deníku Bild zaplatila Chotěbuz za Fenina 200 000 eur (4,8 miliónu korun). V prosinci 2007 přitom šestnáctinásobný reprezentant přišel do Frankfurtu z Teplic za zhruba 3,5 miliónu eur (dnes asi 84 miliónů korun).

Eintracht se netajil touhou se Fenina zbavit, neboť po nepřesvědčivých výkonech v posledních sezonách pro něj neviděl v mužstvu sportovní budoucnost. Místo něj před uzávěrkou letního přestupního termínu získal do útoku Mohamadoua Idrissoua z Mönchengladbachu a Roba Frienda z Herthy Berlín.

Ve Frankfurtu měl Fenin smlouvu do konce sezóny. Po famózním nástupu v novém dresu, kdy hned v prvních dvou zápasech zaznamenal čtyři góly, však v následujících 87 duelech skóroval jen desetkrát a postupně ze sestavy Eintrachtu vypadl. V novém ročníku už odehrál jen několik minut a trenér Armin Veh ho kvůli slabým výkonům vyřadil z mužstva.

Reklama

Související témata: