Hlavní obsah

VIDEO: Gómez se osmi góly v úvodu soutěže zapsal do historie bundesligy

BERLÍN

Útočník Mario Gómez z Bayernu Mnichov se osmi góly v pěti úvodních kolech postaral o druhý nejlepší střelecký vstup do bundesligové sezóny v historii. Lepší než šestadvacetiletý fotbalista byl pouze Peter Meyer z Mönchladbachu, který v sezóně 1967/68 zaznamenal devět branek. I zásluhou Goméze je tak mnichovský celek se ziskem dvanácti bodů a impozantním skórem 16:1 v čele bundesligy.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Mario Gomez (vlevo) z Bayernu Mnichov se raduje se spoluhráčem Bastianem Schweinsteigerem z gólu proti Freiburgu.

Článek

Německý reprezentant Gómez v prvních dvou kolech německé ligy vyšel střelecky naprázdno a poprvé se trefil ve třetím utkání sezóny proti Hamburku (5:0). Pak ale dal proti Kaiserslauternu hattrick (3:0)) a v sobotním utkání s Freiburgem se na vysoké výhře 7:0 podílel čtyřmi góly.

Stejnou bilanci jako Gómez měli v minulosti po pěti kolech německé ligy také slavný kanonýr Gerd Müller z Bayernu Mnichov (1968/69) a Dieter Müller z Kolína nad Rýnem (1977/78). Gerd Müller je také se 40 trefami držitelem rekordu v počtu gólů v jedné sezóně (1971/72). Podle agentury SID měl tehdy po pěti kolech na kontě jediný zásah.

Reklama

Související témata: