Hlavní obsah

Pekhart vybojoval v bundeslize Norimberku penaltu, pak dostal červenou kartu

KOLÍN NAD RÝNEM

Český fotbalista Tomáš Pekhart vybojoval v bundeslize pro Norimberk penaltu v Kolíně nad Rýnem, ještě v závěru první půle byl ale po dvou žlutých kartách vyloučen. Jeho oslabený tým dokázal po přestávce udržet poločasové vedení 2:1 a připsal si třetí výhru v ročníku.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Tomáš Pekhart z Norimberku (vlevo) dostal v bundeslize červenou kartu.

Článek

Pekhart byl jediným napomínaným hráčem prvního poločasu na stadionu v Kolíně, k jeho smůle hned dvakrát za zbytečné zákroky vysokou nohou. První žlutou kartu inkasoval v 19. minutě, když při pokusu o nůžky zasáhl soupeře. Vyloučení přišlo po podobném prohřešku, český reprezentant krátce před přestávkou kopl domácího kapitána Geromela.

Geromelovy zákroky na druhé straně přihrály Norimberku vítězství. Brazilský stoper stačil během pěti minut podkopnout Feulnera a Pekharta v pokutovém území a obě penalty proměnil Timmy Simons. Domácí pak už jen snížili.

V zápase ve Wolfsburgu chyběl Schalke český tvůrce hry Jan Morávek, kterého vyřadily ze hry potíže se svalem. Gelsenkirchenský tým se sice bez něj ujal brzy vedení díky Raúlovi, avšak Chorvat Mario Mandžukič dvěma brankami otočil skóre ve prospěch Wolfsburgu, jehož zálohu na posledních 20 minut vyztužil záložník Jan Polák.

Německá fotbalová liga - 5. kolo:
Kolín nad Rýnem - Norimberk 1:2 (39. Chihi - 31. a 36. obě z pen. Simons), Wolfsburg - Schalke 2:1 (33. a 82. Mandžukič - 13. Raúl).

Reklama

Související témata: