Hlavní obsah

Bayern porazil Schalke a vrátil se do čela ligy

Brankář Manuel Neuer udržel při návratu na hřiště svého mateřského klubu Schalke čisté konto. Při vítězství Bayernu Mnichov 2:0 neinkasoval v osmém utkání po sobě a s týmem se vrátil do čela bundesligové tabulky.

Článek

Německá reprezentační jednička přestoupila v létě z Gelsenkirchenu do Mnichova za 25 milionů eur (613 milionů korun). Přesun mezi elitními týmy domácí soutěže vyvolal protesty mezi fanoušky obou mužstev. I přes výzvy hráčů Schalke čekalo bývalou týmovou oporu ve Veltins Aréně nepřátelské přijetí.

Neuer odpověděl výborným výkonem a přispěl k první domácí porážce Schalke v sezoně. Na opačné straně ho podpořil nejprve v 21. minutě důrazem útočník Nils Petersen, na 2:0 pak vedení pojistil čtvrt hodiny před koncem Thomas Müller. Český záložník Schalke Jan Morávek nebyl ani na lavičce.

Fotbalisté Hannoveru otočili v šestém ligovém kole dvěma brankami v úplném závěru utkání s Dortmundem. Úřadujícího mistra porazili 2:1 a natáhli jeho sérii bez výhry na tři zápasy.

Dortmundští se v úvodu nové sezony trápí. Z šesti pokusů dokázali jen dvakrát zvítězit, už potřetí prohráli a v tabulce jim patří jedenáctá příčka. Před rokem přitom ve stejné fázi soutěže měli s 15 body na kontě na nejbližšího pronásledovatele čtyřbodový náskok. Na hřišti soupeře nevyhráli v součtu s minulou sezonou už posedmé.

Svěřenci Jürgena Kloppa sahali po třech bodech od 63. minuty, kdy se trefil chytrým obloučkem Japonec Kagawa. Po srovnání Hagguiho z 87. minuty se ale hostující obrana ještě nestačila zkoncentrovat a hned po dalším útoku mohla v hannoverské AWD-Areně znovu naplno propuknout radost fanoušků. Účastník Evropské ligy se s jedenácti body vyhoupl na páté místo tabulky.

Německá fotbalová liga - 6. kolo:
Hannover - Dortmund 2:1 (87. Haggui, 89. Ya Konan - 63. Kagawa), Schalke - Bayern Mnichov 0:2 (21. Petersen, 75. Müller).

Reklama

Související témata: