Hlavní obsah

Bayern si poradil s Leverkusenem a vyhrál podeváté za sebou

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v 7. kole německé ligy Leverkusen 3:0 a prodloužili svou vítěznou sérii bez inkasovaného gólu na devět soutěžních zápasů. Reprezentační brankářská jednička Manuel Neuer drží čisté konto už 838 minut.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Hráči Bayernu Mnichov Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger and Thomas Müller (zleva doprava)se radují z gólu do sítě Leverkusenu.

Článek

Bayern k dalšímu hladkému vítězství nakročil před svými diváky už v první dvacetiminutovce, v které se prosadili ofenzivní záložník Thomas Müller a belgický obránce Daniel van Buyten. Třetí branku bavorského velkoklubu přidal v poslední minutě utkání střídající nizozemský křídelník Arjen Robben. Hosté prohráli v třetím soutěžním utkání za sebou. V jejích sestavě znovu chyběl reprezentační krajní bek Bayeru Michal Kadlec, který si odpykal poslední část z třízápasového trestu za červenou kartu.

Mistrovský Dortmund zvítězil v Mohuči 2:1 díky Piszczekově brance z poslední minuty a ukončil sedmizápasovou sérii bez výhry na soupeřových hřištích. Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa se radovali z tříbodového zisku mimo svůj stadion poprvé od únorového triumfu v Mnichově. Mohuč s krajním bekem Zdeňkem Pospěchem poslal do vedení v 33. minutě záložník Nicolai Müller. Těsný náskok vydržel do 64. minuty, pak vyrovnal chorvatský záložník Ivan Perišič. Hrozbu čtvrté bodové ztráty Dortmundu v řadě odmítl v poslední minutě vítězným gólem polský obránce Lukasz Piszczek. Mohuč čeká na bundesligovou výhru už pět utkání, z nichž čtyři prohrála.

Schalke v prvním zápase bez trenéra Ralfa Rangnicka otočilo zápas s Freiburgem a v Gelsenkirchenu vyhrálo 4:2. Rangnicka, který ve čtvrtek nečekaně odstoupil kvůli únavovému syndromu, dnes na domácí lavičce úspěšně zastoupil dosavadní asistent Seppo Eichkorn. Hosty s Pavlem Krmašem v obraně sice poslal do vedení šestým gólem v sezoně senegalský útočník Papiss Cissé, ale Jefferson Farfán, Klass-Jan Huntelaar, Lewis Holtby a Raúl zvrátili utkání ve prospěch Schalke, na jehož lavičce znovu chyběl záložník Jan Morávek.

Útočník Tomáš Pekhart se po zápasovém trestu za červenou kartu vrátil do základní sestavy Norimberku, který prohrál na hřišti Mönchengladbachu 0:1. Domácí se po páté výhře v sezoně dokonce vyšvihli do čela neúplné tabulky. večer je však přeskočil Bayern.

Německá fotbalová liga - 7. kolo:
Augsburg - Hannover 0:0, Mohuč - Dortmund 1:2 (33. Müller - 64. Perišič, 90. Piszczek), Mönchengladbach - Norimberk 1:0 (76. Daems), Schalke - Freiburg 4:2 (33. Farfán, 62. Huntelaar, 67. Holtby, 75. Raúl - 3. Cissé, 83. Jendrišek), Wolfsburg - Kaiserslautern 1:0 (63. Dejagah), Bayern Mnichov - Leverkusen 3:0 (5. Müller, 19. Van Buyten, 90. Robben).

Reklama

Související témata: