Hlavní obsah

Pizarro poslal Brémy brankou v nastavení na druhé místo v lize

Fotbalisté Werderu Brémy vybojovali tři body za vítězství 2:1 nad Herthou Berlín a posunuli se na druhé místo v tabulce bundesligy za suverénní Bayern Mnichov. Rozhodující branku do sítě soupeře oslabeného o dva hráče dal až v nastavení Claudio Pizarro. Celý zápas za Herthu odehrál stoper Roman Hubník.

Článek

Nováček soutěže se ujal v Brémách vedení už ve třetí minutě díky prvnímu přesnému zásahu v sezoně z kopačky Kolumbijce Adriána Ramose. Favorit však brzy vyrovnal díky chybě brankáře Thomase Krafta, který podcenil lehkou hlavičku Pizarra a míč zasáhl až za brankovou čarou.

Hertha nerozhodný výsledek statečně držela i bez beka Christiana Lella a střelce branky Ramose. Oba si během pouhých šesti minut v druhé půli vykoledovali druhou žlutou kartu v zápase. Tlak Brém zúročil až ve třetí minutě nastaveného času Pizarro další přesnou hlavičkou.

Druhou výhru Kolína nad Rýnem v řadě zařídil v zápase proti Hoffenheimu Lukas Podolski. Německý reprezentant nejprve nahrál na gól Chorvatu Matu Jajalovi a po přestávce sám upravil na konečných 2:0.

Německá fotbalová liga - 7. kolo:
Kolín nad Rýnem - Hoffenheim 2:0 (19. Jajalo, 64. Podolski), Brémy - Hertha Berlín 2:1 (23. a 90.+3 Pizarro - 3. Ramos).

Reklama

Související témata: