Hlavní obsah

Fotbalisty Hamburku nakonec povede Fink

HAMBURK

Novým trenérem fotbalistů Hamburku bude nakonec Thorsten Fink. Vedení posledního týmu bundesligové tabulky s třiačtyřicetiletým koučem podle agentury SID podepíše smlouvu do roku 2014 a Basileji za něj zaplatí odstupné v údajné výši jeden milión eur.

Foto: ČTK

Fotbalisté Hamburku (zleva) David Jarolím, Ruud van Nistelrooy a Paolo Guerrero. Hamburk je v bundeslize na poslední příčce.

Článek

Švýcarský klub původně chtěl trenéra uvolnit až během zimní přestávky, nakonec se však s Hamburkem dohodl. Premiéru na lavičce týmu, kde působí i čeští fotbalisté David Jarolím a Jaroslav Drobný, si Fink odbude příští týden v utkání s Wolfsburgem. V sobotním bundesligovém duelu ve Freiburgu povede mužstvo sportovní manažer Frank Arnesen.

Fink je již čtvrtým koučem Hamburku v sezoně. Do nového ročníku s ním vstoupil Michael Oenning, pod jeho vedením však tým zaznamenal nejhorší úvod ligy v historii a 19. září ho nahradil dosavadní kouč rezervy Rodolfo Cardoso. Ten sice dovedl klub k prvnímu vítězství v soutěži, neměl však potřebnou licenci a v pondělí proto mužstvo převzal Arnesen.

Bývalý záložník Bayernu Mnichov a německé reprezentace Fink odstartoval trenérskou kariéru v roce 2007 v Ingolstadtu. O dva roky později zamířil do Basileje, se kterou dvakrát vyhrál švýcarskou nejvyšší soutěž a letos se s ní představil i v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: