Hlavní obsah

Kadlec jedná o prodloužení smlouvy v Leverkusenu

PRAHA

Reprezentační obránce Michal Kadlec se díky svým výkonům vypracoval na jednoho z nejžádanějších obránců fotbalové Bundesligy. Odehrál nejvíce minut v minulé sezóně v Leverkusenu, byl nejvíce na hřišti i v dresu reprezentace v kvalifikaci o EURO 2012. V současné době se jedná o jednoho z nejžádanějších českých fotbalistů.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Michal Kadlec z Bayeru Leverkusen (vpravo) oslavuje svou branku do sítě Villarrealu se spoluhráčem Renatem Augustem.

Článek

„O Michala je zájem v Německu i v dalších zemích, ale v Leverkusenu si vybudoval skvělé jméno, což Leverkusen dokázal už i při jednání o nové smlouvě, která Michala zařadí mezi top hráče Bundesligy,“ říká Viktor Kolář, předseda představenstva  Sport Invest Group, který vede jednání s vedením Leverkusenu.

„Michal se rozhodl v Leverkusenu zůstat, protože si ho ve zdejším klubu hodně váží. Je to přední německý klub a Michal je pro ně nejdůležitější hráč. V minulé sezóně odehrál z hráčů v poli nejvíce minut a pro Bayer to byla třetí nejúspěšnější sezóna v historii klubu,“ vypočítává úspěchy reprezentanta Kolář. Sedmadvacetiletý obránce odehrál během posledních tří sezón v Leverkusenu 102 zápasů a dal v nich 11 gólů.

Kadlec patřičnou výkonnost potvrzoval i v reprezentaci, kde v kvalifikaci také odehrál nejvíce minut ze všech hráčů a v závěru byl i střelcem důležitých branek a dokonce z postu levého obránce i nejlepším českým střelcem v kvalifikaci. Dal čtyři branky.

V současné době finišují jednání s Leverkusenem o nové čtyřleté smlouvě. „Poprvé jsme se s Leverkusenem na toto téma sešli už v létě při mistrovství Evropy jednadvacítek v Dánsku. Další schůzka proběhla na Chelsea při zápase Leverkusenu. Jednání se účastnil i Rudi Völler, který je v Leverkusenu sportovním ředitelem,“ popsal finišující jednání Viktor Kolář.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články