Hlavní obsah

S Heynckesem vyhráváme za 12,50 eura, tvrdí prezident Bayernu

MNICHOV

Za Jürgena Klinsmanna se vyhazovaly peníze a úspěch nepřišel, Jupp Heynckes si vystačí s málem a tým vítězí. Tak popsal rozdíl mezi bývalým a aktuálním koučem Bayernu Mnichov jeho prezident Uli Hoeness. Heynckesovy výhry nás stojí 12,50 eura, dodal v nadsázce.

Článek

"Za Klinsmanna měl tým sezení s powerpointovými prezentacemi. Nakoupili jsme počítače za desítky tisíc eur a on hráčům v epické šíři vysvětloval, jak budeme hrát," popsal Hoeness pro list Donaukurier neúspěšné působení bývalého skvělého útočníka v Bayernu, které v roce 2009 skončilo předčasně po deseti měsících.

Šestašedesátiletý Heynckes, jenž se do Bayernu vrátil letos v březnu už potřetí, si oproti tomu vystačí s málem. "Používá tabuli a pět zvýrazňovačů. Jeden stojí 2,50 eura. Namaluje jimi rozestavení soupeře a řekne k tomu pár vět. S Heynckesem tedy vyhráváme zápasy za 12,50 eura a s Klinsmannem jsme utratili hodně peněz a měli málo úspěchů," uvedl Hoeness.

Poselství tohoto příkladu je podle neúspěšného střelce z penaltového rozstřelu mistrovství Evropy 1976 jasné: "U trenéra nezáleží na tom, jestli je mladý, nebo starý, ale jestli je dobrý, nebo špatný."

Bayern po devíti kolech německé ligy vede tabulku o pět bodů.

Reklama

Související témata: